Welke Fouten Worden Het Vaakst Gemaakt In De Keuken?

Welke Fouten Worden Het Vaakst Gemaakt In De Keuken?
Welke Fouten Worden Het Vaakst Gemaakt In De Keuken?

Video: Welke Fouten Worden Het Vaakst Gemaakt In De Keuken?

Video: Welke Fouten Worden Het Vaakst Gemaakt In De Keuken?
Video: Welke fouten rond gezonde voeding worden er veel gemaakt? 2024, Maart
Anonim

In de hectiek van alledag doen vrouwen het meeste huishoudelijk werk en keukenwerk mechanisch, als automatisch. Koken, afwassen en bestek is al lang een routine geworden, maar zelfs de meest ervaren huisvrouwen maken een aantal fouten in de keuken waarvan ze niet eens weten dat ze die hebben.

Welke fouten worden het vaakst gemaakt in de keuken?
Welke fouten worden het vaakst gemaakt in de keuken?

De meesten van ons bewaren brood in keukenkasten of kopen broodmanden. Brood wordt echter snel oud of beschimmeld bij kamertemperatuur. Om brood zo lang mogelijk vers te houden, vooral als het wordt gekocht voor toekomstig gebruik, kunt u het het beste in de koelkast bewaren, eerder in een zak gewikkeld, zodat de geuren van de rest van het voedsel niet worden geabsorbeerd.

In bijna elk gezin wordt melk bewaard in de koelkastdeur, en dit is natuurlijk, want daar is zo'n handig rek. Niettemin is het op deze plaats van de koelkast dat de temperatuur iets hoger is dan op de planken, wat bijdraagt aan het snel verzuren van melk.

Koken is een dagelijkse noodzaak, en velen van hen bereiden voedsel volgens een recept, maar alle ingrediënten worden op het oog genomen en niet in strikte overeenstemming met het recept. Vaak kan het heel anders uitpakken dan gepland. Dit geldt vooral voor bakken. Het is trouwens ten strengste verboden om de oven te openen tijdens het bakken van muffins, omdat het deeg en ook de afgewerkte producten kunnen uitzakken.

Om tijd te besparen, ontdooien we vaak vlees in de magnetron of leggen we het in heet water. Tijd wordt natuurlijk bespaard, maar het vlees verliest bijna al zijn smaak. Haal het vlees indien mogelijk vooraf uit de vriezer en laat het ontdooien op de onderste plank van de koelkast.

Opgeklopte eiwitten worden in veel zoete voedingsmiddelen gebruikt. De eieren moeten op kamertemperatuur worden bewaard om het schuim sterk te maken en niet te bezinken.

Om groenten en fruit zo lang mogelijk vers te houden, bewaren we ze vaak in de koelkast, in de zogenaamde moestuinen. MAAR! De meeste zetmeelrijke groenten en fruit: aardappelen, wortelen, bananen, enz. bederven onder invloed van lage temperaturen veel sneller.

Aanbevolen: