Hoe Metingen Te Doen Van Mercury 200

Inhoudsopgave:

Hoe Metingen Te Doen Van Mercury 200
Hoe Metingen Te Doen Van Mercury 200

Video: Hoe Metingen Te Doen Van Mercury 200

Video: Hoe Metingen Te Doen Van Mercury 200
Video: Thermostat Removal and Testing | Mercury Optimax 200 2024, Maart
Anonim

Zelfs in oude woongebouwen worden mechanische elektriciteitsmeters vaak vervangen door elektronische merken "Mercury 200". Tegelijkertijd ervaren bewoners in het begin vaak moeilijkheden bij het aflezen van dergelijke meters.

Hoe metingen te doen van Mercury 200
Hoe metingen te doen van Mercury 200

instructies:

Stap 1

Zonder op een knop op de meter te drukken, leest u van de indicator de metingen af die overeenkomen met het huidige tarief (dat wil zeggen, het tarief dat geldig is op dat deel van de dag waarop de meting wordt uitgevoerd).

Stap 2

Ontdek welk tarief geldig is voor het huidige deel van de dag door het pictogram op de indicator links van de metingen. Het bestaat uit de letter T en het nummer dat overeenkomt met het tariefnummer (van 1 tot 4).

Stap 3

Om de meterstanden te weten te komen die overeenkomen met de overige tarieven, drukt u op de onderste toets totdat de een is geselecteerd, de uitlezingen waarvoor u wilt aflezen. Ze worden cyclisch geselecteerd (van de eerste tot de laatste, dan de totale waarden, dan weer het eerste tarief). De totale tarieven kunnen, afhankelijk van het type apparaat, van 2 tot 4 zijn. Bij het weergeven van de totale waarden voor alle tarieven, wordt het pictogram "Som" weergegeven.

Stap 4

Met behulp van de "Mercury 200"-teller kunt u eenvoudig en snel het totale vermogen van alle op dit moment aangesloten belastingen achterhalen, zonder vervelend toerentallen of flitsen te tellen. Om dit te doen, drukt u kort op de bovenste knop - u ziet deze parameter op de indicator.

Stap 5

De meter kan automatisch voor u de hoeveelheid elektriciteit berekenen die is verbruikt van de eerste dag van de vorige maand tot de eerste dag van de huidige, waardoor aftrekken niet meer nodig is. Om dit te doen, terwijl u in de vermogensweergavemodus bent, drukt u nogmaals op de bovenste knop - de tijd wordt weergegeven. Nadat u er nogmaals op drukt, wordt de datum weergegeven. Ten slotte wordt bij de volgende druk op het scherm het energieverbruik voor de opgegeven periode tegen het eerste tarief weergegeven. Volgende drukken zullen de meter dwingen om de verbruikte energie voor dezelfde periode tegen de rest van de tarieven weer te geven, en vervolgens de totale verbruikte energie.

Stap 6

Terwijl u in de modus bent om de verbruikte energie van de vorige maand met een bepaald tempo weer te geven, drukt u op de onderste toets en ziet u dezelfde indicator voor de maand voorafgaand aan de vorige. Met daaropvolgende klikken kunt u de geschiedenis van de metingen voor de komende elf maanden bekijken.

Aanbevolen: