Hoe Een Geldboom Te Knijpen?

Inhoudsopgave:

Hoe Een Geldboom Te Knijpen?
Hoe Een Geldboom Te Knijpen?

Video: Hoe Een Geldboom Te Knijpen?

Video: Hoe Een Geldboom Te Knijpen?
Video: Hoe moet u Wout snoeien? Snoeitips van Dirk, voor Wout. 2024, Maart
Anonim

Velen geloven dat Crassula, ze is een dikke vrouw, ze is een geldboom, rijkdom en geluk in huis brengt. Maar zelfs als dit niet helemaal waar is, kan Crassula een uitstekende interieurdecoratie zijn. Hiervoor moet het natuurlijk goed verzorgd en goed gevormd zijn.

Crassula-takken moeten gelijkmatig groeien
Crassula-takken moeten gelijkmatig groeien

instructies:

Stap 1

Het is noodzakelijk om vanaf het begin een kroon te vormen, zodra het proces wortel schiet en de gewenste hoogte bereikt. Anders zullen de takken ongelijk groeien en kan de boom, die een aanzienlijke omvang heeft bereikt, eenvoudig omdraaien. Plant een stek. De geldboom vermeerdert zich op de meest gebruikelijke manier voor kamerplanten. Een takje wordt afgebroken, in het water gelegd, waarin het ontkiemt. Daarna moet ze worden geplant. De geldboom is pretentieloos, groeit goed in elk land, maar houdt erg van water en licht.

Stap 2

Bepaal hoe hoog je de boom wilt hebben. Het kan een heel kleine boom zijn, 15-20 cm hoog, je kunt hem hoger maken. Onthoud dat zelfs een gevormde struik nog steeds iets groter zal zijn dan het eerste snuifje. Crassula kan worden gevormd tot een of meer stammen, maar bij de tweede methode kan de kroon te dik worden.

Stap 3

Als de steel de gewenste hoogte heeft bereikt, breek je gewoon de bovenkant af. Dit doe je eenvoudig met je vingernagels. In dit geval zijn geen aanvullende procedures, zoals afstoffen met as, nodig. Verwacht niet dat zijscheuten direct beginnen te groeien; het zal enige tijd duren, soms enkele weken.

Stap 4

Er kunnen veel zijscheuten zijn. Kijk welke je nodig hebt. Breek het teveel gewoon af. In een grote crassula verschijnen extra knoppen op de stam, waaruit ook scheuten beginnen te groeien. Ze moeten zorgvuldig worden afgebroken. Crassula heeft geen behandeling van "wonden" nodig. De plaatsen waar de afgebroken scheuten groeiden, groeien heel snel vanzelf over. Het kan ook voorkomen dat u een vrij dikke tak moet verwijderen. Het is beter om het af te snijden met een scalpel of ander scherp mes.

Aanbevolen: