Hoe Te Planten In Een Pot?

Inhoudsopgave:

Hoe Te Planten In Een Pot?
Hoe Te Planten In Een Pot?

Video: Hoe Te Planten In Een Pot?

Video: Hoe Te Planten In Een Pot?
Video: Potplanten planten in pot of bak - Tuinieren.nl 2024, Maart
Anonim

In een gewone bloempot kunnen niet alleen sierplanten gekweekt worden. Met een beetje moeite en geduld kun je kleine groentebedden op de vensterbank maken. Probeer eerst kruiden in de pot te planten.

Verse groenten kunnen in een bloempot worden gekweekt
Verse groenten kunnen in een bloempot worden gekweekt

Het is nodig

  • Ruime pot
  • Vruchtbare grond
  • Peterselie en bleekselderij
  • Bollen voor opplant
  • Groene zaden
  • Film
  • Gaas
  • Water en waterstofperoxide

instructies:

Stap 1

Verzamel in de herfst een paar peterselie- en knolselderijwortels bij je datsja. Op de markt kun je verse kruiden met wortels kopen. Snijd de bladeren van de planten af. Als de wortels klein zijn, bind ze dan in een bundel. Plant de wortels in een pot zodat de bovenkant op de grond blijft. Water geven mag niet vaker dan een keer per week worden gedaan. Probeer de eerste slappe bladeren niet nat te maken. Binnen een paar weken groeit er vitaminerijk groen op je vensterbank.

Stap 2

Plant de uien in een brede, diepe pot. Neem kleine zaadbollen of oude bollen die beginnen te ontkiemen. Week ze de hele dag in warm water. De bollen in de pot zullen niet groeien omdat ze al hun kracht aan de groene veer geven. Plant ze strak: een grote cirkel, een kleinere cirkel erin, etc. Geef de ui royaal water, maar niet te vaak.

Stap 3

Probeer thuis kruiden uit zaden te kweken: dille, basilicum, sla, tijm, marjolein. Je hebt een langwerpige pot nodig. Week de aarde erin en egaliseer het. Maak kleine groeven zoals in een tuinbed. Zaai zaden niet te vaak - verschillende gewassen samen of elk in een aparte container. Strooi een dun laagje aarde over de zaden, water en compact. Dek de pot met gezaaid groen vervolgens af met folie en zet de kas op een warme plaats uit de buurt van direct zonlicht. Wanneer de spruiten 2-2,5 cm bereiken, verwijder dan de film en verplaats de pot naar de vensterbank aan de zonnige kant van het huis. Geef je minituin regelmatig water.

Aanbevolen: