Hoeveel Kubieke Meter Water Is Inbegrepen In De Tarieven Zonder Meter Voor 1 Persoon

Inhoudsopgave:

Hoeveel Kubieke Meter Water Is Inbegrepen In De Tarieven Zonder Meter Voor 1 Persoon
Hoeveel Kubieke Meter Water Is Inbegrepen In De Tarieven Zonder Meter Voor 1 Persoon

Video: Hoeveel Kubieke Meter Water Is Inbegrepen In De Tarieven Zonder Meter Voor 1 Persoon

Video: Hoeveel Kubieke Meter Water Is Inbegrepen In De Tarieven Zonder Meter Voor 1 Persoon
Video: Inhoudsmaten omrekenen 3: Van cL naar kubieke meter 2024, Maart
Anonim

In Rusland is de norm voor waterverbruik per maand per persoon 6 kubieke meter koud en 3 kubieke meter warm water. Als we dit percentage vertalen naar liters per dag, blijkt dat veel meer te zijn dan de gemiddelde persoon kan consumeren.

Hoeveel kubieke meter water is inbegrepen in de tarieven zonder meter voor 1 persoon
Hoeveel kubieke meter water is inbegrepen in de tarieven zonder meter voor 1 persoon

Waterverbruik tarief voor 1 persoon

Als watermeters niet zijn geïnstalleerd en niet correct zijn uitgegeven in uw appartement, betaalt u voor deze zegening van de beschaving volgens de vastgestelde normen. De kosten van 1 kubieke meter water variëren in verschillende regio's en zijn afhankelijk van veel factoren, maar het waterverbruik per persoon is hetzelfde.

Per maand is er volgens de norm het volgende aantal blokjes water: 6 - koud water en 3 - heet. Vertaald naar liters: koud water - 6000 liter, warm - 3000. Als het maandtarief wordt gedeeld door 30 en dit verandert in een dagtarief, blijkt dat het waterverbruik per dag voor 1 persoon is: 200 liter koud water en 100 liter warm water. Ter vergelijking: het volume van een volledig gevulde badkuip is 250 liter. Aangezien niet iedereen elke dag een bad neemt, is het gemakkelijk te begrijpen dat de norm enorm wordt overschat. Door watermeters in het appartement te installeren, kunt u aanzienlijk besparen op het betalen van energierekeningen.

Hoeveel kunt u besparen door watermeters te installeren?

Bijna iedereen die watermeters heeft geïnstalleerd, merkt op dat water zonder meter veel meer kost. Het plaatsen van de watermeter gebeurt geheel op kosten van de eigenaar van het appartement. De uiteindelijke kosten van dit plezier zijn afhankelijk van het aantal meters. In huizen met één stijgleiding is het voldoende om 2 meter te installeren: voor koud en warm water. In huizen met twee stijgleidingen zijn al 4 apparaten nodig: 2 voor een koude en 2 voor een warme, wat dus twee keer zo duur zal zijn.

Ook zullen apparaten voor het meten van het waterverbruik vertrouwd moeten worden door een geautoriseerde medewerker van de afdeling huisvesting en gemeentelijke diensten of een beheermaatschappij naar het huis te bellen. Dit kan ook extra kosten met zich meebrengen. Echter, zoals de praktijk laat zien, worden alle kosten die gepaard gaan met het installeren van meters volledig afbetaald door te besparen op het betalen van rekeningen in slechts enkele maanden.

Denk niet dat u met de installatie van meters in waterverbruik zult moeten "krimpen", het is voldoende om het niet te verspillen door de kranen te repareren. Zelfs als je je elke dag wast, schoonmaakt en zwemt, kun je nauwelijks meer verbruiken dan normaal.

Gemiddeld betaal je 2 of zelfs 3 keer minder voor water. De meeste besparingen worden meestal behaald in de zomer, wanneer velen op vakantie of naar het land gaan. Zonder meters, om een herberekening van de waterrekening te krijgen, zou u een aanvraag moeten schrijven en documenteren dat u gedurende de opgegeven periode van huis was. Met tellers is alles veel eenvoudiger - u betaalt precies wat u hebt verbruikt.

Aanbevolen: