Hoe Een Kamer Te Kopen Van Buren

Inhoudsopgave:

Hoe Een Kamer Te Kopen Van Buren
Hoe Een Kamer Te Kopen Van Buren

Video: Hoe Een Kamer Te Kopen Van Buren

Video: Hoe Een Kamer Te Kopen Van Buren
Video: Een Meisje Wist Niet dat een Camera Haar Filmde, dus Deed Ze Dit 2024, Maart
Anonim

De eigenaar van een kamer in een gemeenschappelijk appartement kan, als er voldoende geld is, het pand van buren kopen. In dit geval moet u rekening houden met de speciale regels die in een dergelijke situatie gelden voor de verkoop van woningen.

Hoe een kamer te kopen van buren
Hoe een kamer te kopen van buren

instructies:

Stap 1

Als de buurman de kamer aan buitenstaanders gaat verkopen, vertel hen dan dat je de eerste optie hebt. Vóór de verkoop moet de eigenaar van de kamer aanbieden om deze uit te kopen aan elk van de buren, en tegen dezelfde prijs die hij vaststelt voor externe kopers. Als de buren niet akkoord gaan met de aankoop van zijn eigendom, moeten ze een schriftelijk antwoord geven. Bij toestemming wordt een traditionele aan- en verkooptransactie opgesteld.

Stap 2

Als een buurman de voorwaarden van de vooraankondiging van de verkoop schendt, wendt u zich tot de rechtbank om de aankoop van de kamer te beëindigen. Een dergelijke overeenkomst kan ongeldig worden verklaard. Houd er echter rekening mee dat het onmogelijk is om uw buurman te dwingen de kamer aan u te verkopen. Daarom kunnen dergelijke problemen het beste worden opgelost zonder tussenkomst van een rechtbank.

Stap 3

Als je buren niet willen verhuizen, kun je ze een prijs aanbieden die iets hoger is dan het marktgemiddelde voor een kamer. Het is goed mogelijk dat ze worden aangetrokken door de mogelijkheid om hun levensomstandigheden of financiële situatie te verbeteren door te verhuizen. U kunt ook een gekwalificeerde makelaar aanbevelen als stimulans.

Stap 4

Wanneer u een tweede kamer koopt in een tweekamerappartement, wordt u de volledige eigenaar van het appartement. U kunt deze opnieuw inschrijven van een gemeenschappelijk appartement naar een gewoon appartement. Om dit te doen, moet u contact opnemen met de beheermaatschappij om persoonlijke accounts te combineren om voor nutsvoorzieningen te betalen.

Stap 5

Als je genoeg geld hebt om alle kamers te kopen, nodig dan je buren uit om deel te nemen aan het programma voor de hervestiging van gemeenschappelijke appartementen (voor Moskou en St. Petersburg). Dit kan voor hen voordelig zijn, aangezien zij met gemeentelijke subsidies een eigen woning kunnen kopen.

Aanbevolen: