Hoe Een Oud Huis Te Renoveren?

Inhoudsopgave:

Hoe Een Oud Huis Te Renoveren?
Hoe Een Oud Huis Te Renoveren?

Video: Hoe Een Oud Huis Te Renoveren?

Video: Hoe Een Oud Huis Te Renoveren?
Video: Verbouwing Oud Huis Stappenplan [Houtrot, Vloer Isoleren, Karakter Behouden]! 2024, Maart
Anonim

De bouw van een nieuw huis is niet altijd verantwoord. Soms is het voldoende om kleine wijzigingen aan te brengen in de structuur van de oude, de verbroken communicatie te vervangen, cosmetische reparaties in de kamers uit te voeren, de gevel te schilderen en het gebouw zal eruitzien alsof het net is gebouwd.

Hoe een oud huis te verbouwen?
Hoe een oud huis te verbouwen?

instructies:

Stap 1

Om te begrijpen of het mogelijk is om een oud huis opnieuw te maken of dat het gemakkelijker is om een nieuw huis te bouwen, moet u de omvang van het werk begrijpen. En hiervoor moet je met een stuk papier en een pen door alle hoeken en gaten van het gebouw gaan.

Stap 2

Het is de moeite waard om bij de basis te beginnen. Als de fundering van het oude huis solide is, steen, tijdens de constructie is een diepe put gegraven, de muren zijn niet gebarsten, dan zal de fundering nog lang dienst doen. Dit betekent dat u het niet opnieuw hoeft te doen, het is redelijk betrouwbaar.

Stap 3

Ga dan om het gebouw heen. Als het huis van hout is, kunnen de stammen op sommige plaatsen gaan rotten of juist opdrogen. Als er veel van dergelijke schade is, kan er niets worden gedaan, u zult de structuur moeten slopen en een nieuwe op zijn plaats moeten bouwen.

Stap 4

Als de muren van het oude huis van baksteen zijn, stevig, dan kun je alleen de scheuren en kuilen dichten die hier en daar zijn ontstaan. Hiervoor heeft u een cementmortel nodig. Bedek gewoon de gevormde gaten zodat het gebouw niet verder instort. Voeg vervolgens gevelbeplating toe aan de buitenbekleding om het lelijke uiterlijk van de oude muren te verdoezelen.

Stap 5

Kijk dan eens op het dak. Als het op meerdere plaatsen stroomt, is het beter om het opnieuw te blokkeren. Tegenwoordig zijn er genoeg soorten verschillende daken die eenvoudig te plaatsen en zeer betrouwbaar zijn.

Stap 6

Vergeet dakgoten niet, repareer oude of bevestig nieuwe. Het afvoeren van water is erg belangrijk, het verlengt de levensduur van de constructie.

Stap 7

Dan moet u de communicatie inspecteren. Controleer gasapparatuur en watertoevoer. Als alles naar behoren werkt, zijn de oude onderdelen op tijd vervangen door nieuwe, dan hoeft er niets meer gedaan te worden.

Stap 8

Als alle systemen oud zijn, de leidingen verrot zijn, er roestig water uit de kraan komt en er een gaslucht hangt, dan zijn de leidingen in ieder geval aan vervanging toe. Dit zorgt niet alleen voor gemak, maar ook voor de veiligheid van alle bewoners van het oude huis.

Stap 9

Inspecteer vervolgens de raamopeningen. Hoogstwaarschijnlijk zullen de ramen moeten worden vervangen door plastic exemplaren. Zo blijft je huis rustig en warm.

Stap 10

Ga dan pas verder met het inspecteren van het interieur van het oude huis. U moet weten of u een grote onderhoudsbeurt nodig heeft met het schuren van de muren, het egaliseren van de vloeren, het opvullen van de scheuren, of gewoon nieuw behang plakken en de plafonds witten.

Stap 11

Geef na afloop van deze bouwrondleiding een ruwe schatting van de werkzaamheden. Hieruit zal onmiddellijk duidelijk worden of het de moeite waard is om het oude huis te verbouwen of dat het goedkoper en gemakkelijker zal zijn om een nieuw huis te bouwen.

Aanbevolen: