Hoe Een Site Niet Kwijt Te Raken

Inhoudsopgave:

Hoe Een Site Niet Kwijt Te Raken
Hoe Een Site Niet Kwijt Te Raken

Video: Hoe Een Site Niet Kwijt Te Raken

Video: Hoe Een Site Niet Kwijt Te Raken
Video: How to Fix Websites Not Loading! 2024, Maart
Anonim

Tot de jaren 90 bestond het concept van grondbezit op het grondgebied van de voormalige USSR eenvoudigweg niet. De situatie is veranderd: het toen toegewezen gebied, dat u een jaar lang hebt verbouwd, veredeld en uitgerust, kan een vreemde worden als u uw recht daarop niet tijdig legaliseert.

Hoe een site niet kwijt te raken
Hoe een site niet kwijt te raken

Het is nodig

  • - eigendomstitels;
  • - kadastraal paspoort;
  • - aanvraag bij de gemeente.

instructies:

Stap 1

Talrijke juridische geschillen over de vestiging van landrechten vallen niet altijd in het voordeel van degene die het heeft gebruikt. Om uzelf te beschermen tegen het verlies van de site, moet u deze van tevoren privatiseren.

Stap 2

Burgers die de toewijzing hebben ontvangen in het kader van transacties (bijvoorbeeld aan- en verkoop, schenking) of door vererving voor individuele bouw of het runnen van een nevenboerderij, hebben het recht een stuk grond te privatiseren.

Stap 3

Om de privatiseringsprocedure uit te voeren, moet u een pakket documenten opstellen waarin het recht om het land te gebruiken wordt bevestigd (als er woningen op de site zijn, eigendomsdocumenten). U moet een kadastrale plattegrond bestellen.

Stap 4

Neem na het opstellen van de documenten contact op met uw lokale autoriteiten. Na overeenstemming te hebben bereikt over de overdracht van de site, een contract voor de verkoop van grond of gratis overdracht opstellen en een ontwerp van de grenzen van de site opstellen volgens het kadastrale plan. Alle documenten moeten worden goedgekeurd en geregistreerd.

Stap 5

Er moet aan worden herinnerd dat het feit van de werking van de site niet altijd bepalend wordt bij het geven van een oordeel over de eigendomsoverdracht. Vaak wijzen gemeenten aanvragen voor privatisering van burgers af, in een poging om het land in te nemen. Als er een geschil ontstaat, dien dan een claim in bij de rechtbank, nadat u vooraf voldoende bewijsmateriaal heeft opgesteld dat bevestigt dat u eigenaar bent van de site. Het kunnen oude documenten zijn en getuigenissen van getuigen (bijvoorbeeld buren), en zelfs familiefoto's, waar bijvoorbeeld uw grootvader gebouwen op de site opricht.

Stap 6

De praktijk leert dat als het gelegaliseerde eigendomsrecht voor beide partijen ontbreekt, het voordeel in het geschil wordt gegeven aan de burger die de site als eigenaar heeft gebruikt, op voorwaarde dat hij de werkingsregels niet heeft overtreden. Als uw naasten of u dus een woning hebben gebouwd op een agrarisch perceel, dan kunt u het recht op een bouwgrond nauwelijks legaliseren. Integendeel, als u land probeert te bemachtigen voor landbouw of nevenlandbouw, en u heeft daar zelf nog nooit alsem gemaaid, dan zal de rechtbank de toewijzing hoogstwaarschijnlijk aan een andere "juiste eigenaar" geven.

Aanbevolen: