Hoe De Waarde Van Grond Te Berekenen?

Inhoudsopgave:

Hoe De Waarde Van Grond Te Berekenen?
Hoe De Waarde Van Grond Te Berekenen?

Video: Hoe De Waarde Van Grond Te Berekenen?

Video: Hoe De Waarde Van Grond Te Berekenen?
Video: Examen economie - Toegevoegde waarde (Welvaart en groei) 2024, Maart
Anonim

Bij het plannen van de verkoop of aankoop van een stuk grond, raakt iedereen geïnteresseerd in het kennen van de waarde ervan. Voor diensten kunt u terecht bij een competente medewerker van een makelaarskantoor. U krijgt de exacte kosten van de grond berekend, maar u moet een bepaald bedrag betalen voor de berekening. De geschatte grondprijs kan onafhankelijk worden berekend.

Hoe de waarde van grond te berekenen?
Hoe de waarde van grond te berekenen?

instructies:

Stap 1

Bepaal de oppervlakte van het perceel. Dit cijfer is terug te vinden in de landmeting. Heeft de landmeting niet plaatsgevonden, neem dan contact op met de landbeheerorganisatie en bestel een landmeting bij de kadastrale ingenieur. Als gevolg hiervan ontvangt u een document met de oppervlakte van het land en de kadastrale waarde ervan. Hoe groter de oppervlakte van het perceel, hoe hoger de waarde.

Stap 2

Analyseer de locatie van het land. In verschillende delen van de stad varieert de waarde van een perceel, afhankelijk van de locatie en de nabijgelegen gebouwen. Bij het berekenen van de waarde van grond wordt de locatiecoëfficiënt gebruikt, die in elke plaats anders is ingesteld voor verschillende locaties. Neem contact op met de landmeter om deze coëfficiënt te weten te komen. De waarde van de coëfficiënt hangt ook af van de toestand van de weg naar de grond, de beschikbaarheid van nabijgelegen haltes van het openbaar vervoer en de ontwikkelde infrastructuur.

Stap 3

Bepaal het doel van het perceel. In de formule voor het berekenen van de waarde van een perceel wordt een coëfficiënt gebruikt die een ander percentage van de kadastrale waarde van de grond heeft, afhankelijk van het doel van het perceel. De kosten van grond zullen veel hoger zijn als er een vergunning is voor individuele woningbouw of de bouw van administratieve of industriële voorzieningen.

Stap 4

Maak een lijst van alle communicatie en gebouwen op het land. De kosten van grond zullen hoger zijn voor die percelen die meer veredeld zijn. Denk hierbij ook aan de aanwezigheid van gas, riolering, watervoorziening, elektra, de aanwezigheid op het terrein van een woning, garage, schuur, tuin en ladderbomen, enzovoort.

Stap 5

Analyseer de marktwaarde van nabijgelegen woningen. Op basis hiervan kunt u grofweg de mogelijke waarde van uw grond bepalen.

Aanbevolen: