Hoe Een Landaandeel Te Kopen?

Inhoudsopgave:

Hoe Een Landaandeel Te Kopen?
Hoe Een Landaandeel Te Kopen?

Video: Hoe Een Landaandeel Te Kopen?

Video: Hoe Een Landaandeel Te Kopen?
Video: Tydsberekening Wanneer moet ek koop Wanneer moet ek verkoop (2020-04-08) 2024, Maart
Anonim

Grond, die als vastgoedobject wordt gepositioneerd, moet worden geformaliseerd in overeenstemming met de wettelijke normen van de wetgeving. Het kan worden verkocht, verpand, verhuurd, enz. Overleg over de aankoop van landaandelen, de overdracht van gedeeld eigendom naar privé-eigendom, moet worden uitgevoerd door professionele advocaten.

Hoe een landaandeel te kopen?
Hoe een landaandeel te kopen?

instructies:

Stap 1

Verkrijg een grondaandeel door een algemene volmacht rechtstreeks af te geven van de eigenaar van het overeengekomen gedeelde eigendom. Laat de volmacht bekrachtigen door een notaris. Geef uit voorzorg maximaal 3 jaar met het recht op vervanging. Maak twee kopieën van de volmacht voor alle grondbevoegdheden.

Stap 2

Maak een testament om het risico te verkleinen. U krijgt dus alle rechten op het landaandeel en kunt erover beschikken volgens uw persoonlijke behoefte.

Stap 3

Adverteer in de lokale pers dat er een gezamenlijke eigendomsvergadering wordt gehouden. Dien de agenda in: bepaling van de ligging van het perceel toegewezen uit de beschikbare grond van het agrarische bedrijf.

Stap 4

Spreek tijdens het gesprek met de deelnemers het mede-eigendom af van de gekozen positie van uw perceel. Maak binnen een maand na de vergadering een kopie van de notulen van de vergadering bijgewoond door de deelnemers in het gedeelde eigendom. Het protocol bepaalt de positie van uw aandeel op de grond en uw recht om het toe te wijzen.

Stap 5

Neem nu contact op met uw geodetisch bedrijf. Laat de experts uw terrein opmeten om een kadastraal paspoort te krijgen. In dit stadium kunt u bepaalde moeilijkheden tegenkomen. Land wordt gekenmerkt door "waarde in ballohectares", afhankelijk van de economische waarde van de landbouwproductie. Zo wordt bouwland zeer gewaardeerd, terwijl hooivelden van lage waarde zijn. Dientengevolge, hoe lager de ballohectariteit, hoe meer hectare grond u kunt toewijzen in vergelijking met het aangegeven gebied in het landaandeel. Integendeel, bij een toename van de ballohectariteit wordt er minder land toegewezen in vergelijking met het aangegeven gebied in het landaandeel.

Stap 6

Verzamelen: volmacht voor de beschikking over het grondaandeel, een kopie van de notulen van de vergadering, uw kadasterdossier en een nieuw kadastraal paspoort. Ga nu verder met de volgende stap: dien uw registratiedocumenten in om uw eigendomsbewijs te ontvangen. Als u de eigenaar bent, kan de aankoop als voltooid worden beschouwd, u heeft een document ontvangen dat uw eigendom van het landaandeel bepaalt, anders blijft het over om de overdracht van rechten af te geven.

Aanbevolen: