Hoe Maak Je Een Plattegrond?

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Plattegrond?
Hoe Maak Je Een Plattegrond?

Video: Hoe Maak Je Een Plattegrond?

Video: Hoe Maak Je Een Plattegrond?
Video: WO - plattegrond tekenen 2024, Maart
Anonim

Uw droom is uitgekomen, u bent eigenaar geworden van een tuinperceel of een landhuis. Je wilt alles tegelijk doen: bloemen planten, een tuinhuisje bouwen, een zandbak voor kinderen opgraven. Neem de tijd. Voordat u met grootschalig werk begint, moet u de locatie van alle objecten zorgvuldig plannen. Neem hiervoor een potlood, papier, verbind je verbeelding en ga.

Hoe maak je een plattegrond?
Hoe maak je een plattegrond?

Het is nodig

een geodetisch plan met aanduiding van de tracés van ondergrondse nutsvoorzieningen (gas- en waterleidingen, rioleringen) en de hoogte van het grondwater

instructies:

Stap 1

Bepaal de vorm en grootte van de site. Hoe groter het perceel, hoe interessanter uw lay-out zal zijn. Ongeacht de vorm van de site, met een goed ontwikkelde verbeeldingskracht, kunnen alle gewenste objecten erop worden geplaatst en zal deze zich onderscheiden door zijn niet-standaarditeit. Als het gebied klein is, moet u het niet volproppen met kleine details, maar het visueel verder verkleinen.

Stap 2

Formuleer voor jezelf het doel van de site: wordt het een zomerhuisje met een moestuin, misschien ben je in de toekomst van plan om daar een huis te bouwen of wil je het grondgebied verbeteren en de site tegen een hogere prijs verkopen. Afhankelijk hiervan moet u beslissen over het aantal objecten dat u op de site wilt plaatsen. Meestal is dit een huis, een badhuis, een toilet, een schuur, decoratieve bloemperken, een tuin, een moestuin, een gazon, een speeltuin voor kinderen, wandelpaden, enz.

Stap 3

Teken vandaag de plattegrond zoals hij is. Markeer de grenzen, de locatie van het verkeersknooppunt en alle objecten die de site heeft: gebouwen, beplanting, waterleidingen, centrale riolering en nog veel meer. Als het terrein oneffen is, moet u schematisch de richting van de helling aangeven. Alles moet nauwgezet worden gemeten en uitgezet op het siteplan.

Stap 4

Teken op het plan alle gewenste objecten. In dit geval moet rekening worden gehouden met sanitaire normen en regels, de relatie van objecten en hun wederzijdse invloed. Het is dus bijvoorbeeld beter om de bedden in de tuin aan de zonnige kant te plaatsen, weg van bomen en fruitbomen en bessen - zodat ze voldoende vocht hebben, maar tegelijkertijd zijn de wortels ver van het grondwater, en houd ook rekening met de groei van struiken in de toekomst. Als u overweegt een badhuis op de site te bouwen, moet u beslissen waar de afvoer voor het water zich zal bevinden. De beerput en waterafvoer mogen niet in de buurt van een put of een put met drinkwater worden geplaatst.

Stap 5

Besteed aandacht aan de kenmerken van het landschap. Als het terrein vlak is, kunt u er een grasveld aanleggen of een speelplaats maken. Waar veel onregelmatigheden zijn, kunt u een alpine glijbaan planten. Haast je niet om bomen te ontwortelen, ze kunnen niet alleen perfect passen in de samenstelling van het algemene uiterlijk van de site, maar deze ook met succes aanvullen.

Aanbevolen: