Hoe De Waarde Van Een Perceel Te Bepalen?

Inhoudsopgave:

Hoe De Waarde Van Een Perceel Te Bepalen?
Hoe De Waarde Van Een Perceel Te Bepalen?

Video: Hoe De Waarde Van Een Perceel Te Bepalen?

Video: Hoe De Waarde Van Een Perceel Te Bepalen?
Video: Examen economie - Toegevoegde waarde (Welvaart en groei) 2024, Maart
Anonim

Voordat u een perceel koopt of verkoopt, is het belangrijk om het te evalueren. Ongetwijfeld hangt het ontvangen van voordelen voor zowel de koper als de verkoper af van de correct bepaalde kosten van de site. Op dit moment zijn er veel verschillende manieren om de waarde van een perceel grond te bepalen, maar de meest populaire is om contact op te nemen met een onafhankelijk taxatiebureau.

Hoe de waarde van een perceel te bepalen?
Hoe de waarde van een perceel te bepalen?

Het is nodig

  • - documenten waaruit het recht van het onderwerp van landgebruik op de site blijkt (dit kan eigendom zijn, erfpacht, enz.);
  • - gegevens over de ligging van de territoriale grenzen van het perceel (kopieën van het geodetische plan of kaart van het perceel met een beschrijving of aanduiding van de locatie);
  • - informatie over de aan-/afwezigheid van lasten (belofte of promessen, verschillende soorten contracten en beperkingen).

instructies:

Stap 1

De marktwaarde van een perceel is afhankelijk van veel factoren en verandert in de loop van de tijd. Bepaal het doel van de aankoop voordat u een grondwaardering bestelt. Vaak is een taxatie van de waarde van een perceel vereist op het moment van splitsing van eigendom of het schrijven van een testament. De beoordeling van landbouwgrond hangt dus af van de vruchtbaarheid, opbrengst, structuur van de te zaaien gebieden. Als de grond zich in een tuincoöperatie bevindt, wordt de prijs bepaald op basis van de statistieken van transacties, plus de kwaliteit en verbetering van de site zelf.

Stap 2

Verzamel documenten voor het perceel. Om de site te beoordelen, moet u de volgende lijst hebben: het recht tot oprichtingsdocumenten (certificaat van staatsregistratie; contracten op basis waarvan het eigendomsrecht is ontstaan, verschillende soorten contracten); documenten uit de inventaris. En het kan ook geen kwaad om informatie te hebben over communicatie (de aanwezigheid van technische netwerken, elektrische bedrading, riolering).

Stap 3

Selecteer een taxatiebedrijf en sluit een grondtaxatieovereenkomst af. Opgemerkt moet worden dat de ondertekening ervan geen certificering door een notaris vereist. Na ondertekening van het contract gaat de taxateur direct met u naar de bouwplaats voor een visuele inspectie en zal waarschijnlijk foto's maken. De specialist zal alle informatie analyseren en het resultaat geven. De gemiddelde termijn voor een beoordeling door onafhankelijke taxatiebureaus is 3-6 dagen, waarna u een conclusie krijgt.

Stap 4

Vindt u het niet nodig om contact op te nemen met het taxatiebureau en een overeenkomst te sluiten, dan kunt u de site via internet taxeren. Ga naar een vastgoedwebsite en vind percelen met ongeveer dezelfde locatie en communicatie. De kosten van uw site zullen ongeveer gelijk zijn aan de kosten van deze sites. Deze methode voor het bepalen van de kosten is acceptabel als u geen bijzonder belangrijk strategisch doel nastreeft, bijvoorbeeld als u van plan bent een lening af te sluiten met een perceel grond. Zo'n assessment kent uiteraard geen documentatie en kan het gewenste resultaat niet garanderen.

Aanbevolen: