Hoe Een Perceel Te Verkopen Als Het Is Verhuurd?

Inhoudsopgave:

Hoe Een Perceel Te Verkopen Als Het Is Verhuurd?
Hoe Een Perceel Te Verkopen Als Het Is Verhuurd?

Video: Hoe Een Perceel Te Verkopen Als Het Is Verhuurd?

Video: Hoe Een Perceel Te Verkopen Als Het Is Verhuurd?
Video: Woning kopen om te verhuren met de Verhuurhypotheek 2024, Maart
Anonim

Percelen die in erfpacht zijn, zoals alle goederen met lasten, kunnen worden verkocht, maar onder bepaalde formaliteiten en rekening houdend met juridische subtiliteiten.

Hoe een perceel te verkopen als het is verhuurd?
Hoe een perceel te verkopen als het is verhuurd?

instructies:

Stap 1

Bent u de eigenaar van dit perceel (verhuurder), dan kunt u het verkopen zonder de eerder gesloten huurovereenkomst op te zeggen. In dit geval moet u de koper ervan op de hoogte stellen dat hij zal moeten voldoen aan de voorwaarden die in deze overeenkomst zijn vermeld (volgens artikel 617 van het burgerlijk wetboek van de Russische Federatie) voordat de geldigheidsperiode is verstreken. De eigenaar van het perceel kan de huurovereenkomst ook opzeggen op basis van de daarin vermelde bedingen (indien van toepassing).

Stap 2

Als u huurder bent, kunt u het perceel niet verkopen, maar kunt u uw rechten en plichten die in de huurovereenkomst worden weergegeven, overdragen en alleen met schriftelijke toestemming van de wettelijke eigenaar.

Stap 3

De overdracht van rechten kan worden uitgevoerd met betaling van een vergoeding (dan moet u belasting betalen over het overeengekomen bedrag), of zonder.

Stap 4

Schrijf een ontvangstbewijs voor de betaling van de vergoeding en vermeld in het contract de gratis overdracht van uw rechten aan een andere huurder, zo vermijdt u het betalen van staatsheffingen.

Stap 5

Indien de huurovereenkomst niet de voorwaarden voor de overdracht van de rechten van de huurder aan een derde voor de duur van deze overeenkomst specificeert, dan kan hij zijn rechten en verplichtingen aan de site afstaan zonder de toestemming van de eigenaar, maar met zijn kennisgeving (in overeenstemming met artikel 25, lid 5 van de RF LC). Het is niet nodig om een nieuw huurcontract af te sluiten.

Schrijf het bericht in tweevoud en stuur het naar de eigenaar. Eén exemplaar met handtekening (datum van aanlevering en inkomend nummer) dient u bij zich te houden.

Stap 6

Hetzelfde geldt voor percelen die eigendom zijn van de staat (artikel 22, clausule 9 van de RF-arbeidswet). Bij beëindiging van het contract door de vorige huurder, kunt u het recht op erfpacht van de gemeentegrond op een veiling afkopen.

Stap 7

Schrijf je in voor de veiling. Dien een aanvraag in en stel uw vorderingen financieel veilig (meestal wordt er voor aanvang van de veiling een aanbetaling gedaan).

Stap 8

Bied een spotprijs, deponeer de veilingresultaten en neem de gebruiks- of eigendomsrechten over.

Aanbevolen: