Hoe Vang Je Een Rat?

Inhoudsopgave:

Hoe Vang Je Een Rat?
Hoe Vang Je Een Rat?

Video: Hoe Vang Je Een Rat?

Video: Hoe Vang Je Een Rat?
Video: De beste manier om ratten te vangen. Het ultieme rattenvangsysteem. Muizenval maandag 2024, Maart
Anonim

Zelfs de meest gewetensvolle en attente eigenaren van ratten zijn niet immuun voor fouten. Als de rat wordt losgelaten om de kamer in te lopen, de deur op slot te doen of gewoon vergeet de kooi te sluiten, kan het dier ontsnappen. In dit geval moet u dringende maatregelen nemen, vooral als u naast een rat een kat, hond of zelfs een fret in huis heeft.

Een weggelopen rat is niet gemakkelijk te vangen
Een weggelopen rat is niet gemakkelijk te vangen

instructies:

Stap 1

Verzamel alle dieren die je rat kunnen schaden op één plek en houd ze te allen tijde in het zicht. Natuurlijk, als je, laten we zeggen, hond bevriend is met een rat, dan kan ze je opsporen op geur. Ook de deuren naar de straat moeten gesloten zijn.

Stap 2

Geef een geluidssignaal om de ontsnapte rat naar je toe te roepen. Gewend aan zijn bijnaam of het geluid van een piepend speeltje, kan het dak meteen naar je toe komen rennen, vooral als het al lang heeft gelopen en al honger heeft. Anders kunt u lang wachten op de terugkeer van uw hongerige huisdier. En als het dier bang is, zal het zich verstoppen.

Stap 3

Kijk in elke hoek en in elke spleet, luister naar het minste geritsel. Ratten verstoppen zich meestal op plaatsen zoals: onder een bed, achter een kast of in een kast, achter een koelkast of ergens anders in de keuken. Het kan echter moeilijk zijn om ze daar weg te krijgen.

Stap 4

Als je de plek vindt waar de ontsnapte rat zich verstopt, probeer dan een van de voedselaasjes te gebruiken om hem daar weg te lokken. Wees voorbereid op het feit dat de rat abrupt een stuk van zijn favoriete eten uit je handen kan rukken en meteen terug kan rennen in het "hol". Deze dieren zijn extreem wendbaar.

Stap 5

Als je piepspeeltje en traktatietrucs niet werken, probeer dan rustig naast de schuilplaats van de wegloper te gaan zitten. Misschien komt ze zelf naar je toe. Probeer ook een voer- en waterkooi in de buurt van de schuilplaats van de rat te plaatsen. Als ze honger heeft, kan ze zelf de kooi in rennen om zich op te frissen. Als er meerdere ratten zijn ontsnapt, kan één gevangen en smakelijk knorrige rat de aandacht trekken van alle andere ontsnapte dieren.

Stap 6

Als uw knaagdieren goed zijn opgeleid, zullen ze naar u toe komen rennen als ze zich vervelen bij het verkennen van een appartement of huis. Als alle pogingen om de ontsnapte dieren te vangen op een mislukking uitlopen, koop dan een speciale val voor kleine dieren.

Aanbevolen: