Hoe Bloemen Te Herstellen Na Een Katteninvasie?

Inhoudsopgave:

Hoe Bloemen Te Herstellen Na Een Katteninvasie?
Hoe Bloemen Te Herstellen Na Een Katteninvasie?

Video: Hoe Bloemen Te Herstellen Na Een Katteninvasie?

Video: Hoe Bloemen Te Herstellen Na Een Katteninvasie?
Video: Tip - Genieten van bloemen op vaas 2024, Maart
Anonim

Een kat in huis is goed. Maar soms kunnen de eigenaren geïrriteerd raken door haar gedrag - het dier probeert op de vensterbank te klimmen en tussen de bloemen te lopen die daar staan, roeiend in potten met zijn poten, de planten bijtend. Voor een kat die de gewoonte heeft gekregen om tussen kamerplanten te lopen, moet men haar zorgvuldig in de gaten houden en proberen haar van zo'n bezigheid af te leiden, totdat ze alles verpest.

Hoe bloemen te herstellen na een katteninvasie?
Hoe bloemen te herstellen na een katteninvasie?

Hoe bloemen te helpen in geval van een katteninvasie?

Als het probleem zich nog steeds voordoet en de kat veel plezier heeft gehad in je minituin, moeten de bloemen worden gered. Afhankelijk van de verbeeldingskracht van het dier zullen maatregelen moeten worden genomen. Het is bijvoorbeeld beter om de gekauwde stengels voorzichtig af te snijden met een schaar, de sneden te verwerken met gemalen actieve kool. Als de bloem zelf gezond is, zal deze waarschijnlijk herstellen.

Planten die uit potten op de grond zijn gekomen, moeten worden onderzocht om te zien of de wortel is beschadigd, en zo ja, hoeveel. In sommige bijzonder ernstige gevallen, als de bloem helaas niet kan worden bewaard, kunt u proberen een snee te nemen, een deel van de plant dat kan worden vermeerderd. Als de gevallen bloem bijna ongedeerd is, doe deze dan voorzichtig terug in de pot, je kunt de grond ook vullen met de oude. Maar alleen als buitenlandse onzuiverheden geen tijd hadden om zich ermee te vermengen.

Als de kat de bloempot heeft verward met zijn eigen toilet, is het beter om de grond te veranderen, zelfs als deze heel licht verzadigd is met vloeistof. De geur zal nog steeds in de grond blijven en de kans is groot dat de kat er meer dan eens wil nestelen. Je kunt de plant water geven na het verplanten in verse grond met een zeer zwakke oplossing van kaliumpermanganaat. Als de kat overvloedig is geïrrigeerd, hoeft de bloem na het verplanten een paar dagen niet te worden bewaterd en vervolgens licht te worden gevoed met kaliumbevattende meststof. Kalium helpt de plant om ammoniak op te nemen en om te zetten in nitraten.

Tijdens de herstelperiode mag de plant niet aan extra stress worden blootgesteld - het is beter om bemesting, behandelingen voor de preventie van ziekten een tijdje te vergeten of de hoeveelheid ervan te verminderen. Plaats de plant op zijn oorspronkelijke plaats en handhaaf het gebruikelijke bewateringsregime.

Hoe planten veilig te houden voor de toekomst

Helaas zult u de reddingsmaatregelen voor bloemen meer dan eens moeten uitvoeren. De kans is groot dat de kat zal genieten van het nieuwe plezier. Daarom moeten planten worden beschermd tegen toekomstige aanvallen.

Als katten de bloempot als toilet proberen te gebruiken, kunnen tandenstokers met een stomp uiteinde dat met dit uiteinde naar boven in de grond wordt gestoken, helpen. Ze zullen het dier niet schaden, maar ze zullen wel enig ongemak veroorzaken wanneer ze de bloempot voor andere doeleinden proberen te gebruiken. Een andere optie is om de pot af te sluiten met een kartonnen cirkel waarin een gaatje is gesneden voor de bloem.

Om te voorkomen dat katten bloemen van de vensterbank laten vallen, kunt u speciale bumpers maken langs het gebied waar de planten zich bevinden. Als er regelmatig aan uw bloemen wordt geknabbeld, heeft uw kat waarschijnlijk een tekort aan vitamines. Of ze heeft ruwer voedsel nodig om sommige processen in het lichaam aan te passen. Door het dier regelmatig van gras te voorzien, redt u uw favoriete planten van de ondergang. Het kruid kan worden gekocht bij een speciaalzaak en in de zomer gewoon op straat verzamelen en wassen.

Aanbevolen: