Hoe Gewone Batterijen Op Te Laden?

Inhoudsopgave:

Hoe Gewone Batterijen Op Te Laden?
Hoe Gewone Batterijen Op Te Laden?

Video: Hoe Gewone Batterijen Op Te Laden?

Video: Hoe Gewone Batterijen Op Te Laden?
Video: De Tip - Hoe start je een lege autobatterij? 2024, Maart
Anonim

Kunnen gewone batterijen worden opgeladen zodat ze langer meegaan? Het antwoord is ondubbelzinnig: het is mogelijk en het is vrij eenvoudig om het te doen. Sommige methoden kunnen echter gevaarlijk zijn.

Hoe gewone batterijen op te laden?
Hoe gewone batterijen op te laden?

Om gewone batterijen op te laden, kunt u zowel een oplader als geïmproviseerde middelen gebruiken. Het belangrijkste is om te weten hoe u het correct moet doen. Er is een mening: als de batterijen goed tegen de muur worden geslagen, gaan ze nog een paar uur mee. En dat is het inderdaad. Maar er zijn andere interessante en bewezen manieren.

Manieren om een conventionele batterij thuis op te laden

U kunt de batterijen als volgt thuis opladen. Het is noodzakelijk om de verpakking van de batterijen te verwijderen, waarna er verschillende gaten in de behuizing worden gemaakt. Dit kan met een priem of een zigeunernaald. Batterijen die zijn voorbereid om te worden opgeladen, worden in een pan met goed gezouten water gedompeld. Vervolgens wordt de pan op gas gezet en worden de batterijen korte tijd gekookt. Daarna moet u de batterijen uit het water halen, ze drogen en goed omwikkelen met isolatietape. Dus als resultaat van dit hele proces zijn de batterijen opgeladen en klaar voor nieuw werk.

Het is ook mogelijk om gewone batterijen op te laden met een priem bij de hand. Dus met een priem moet je twee gaten maken voor alle batterijen naast de grafietstaaf. De punctiediepte moet ongeveer ¾ van de hoogte van de batterij zijn. Het is noodzakelijk om water of 10% zoutzuuroplossing of dubbele tafelazijn in de verkregen gaten te druppelen. Nadat de vloeistof helemaal naar boven is gedruppeld, worden de gaten goed afgesloten met een stuk roggebrood of klei. Normale batterijen die op deze manier worden opgeladen, kunnen een tijdje meegaan.

Methoden voor het opladen van een conventionele batterij met speciale apparaten

Tegenwoordig zijn er speciale apparaten (apparaten) te koop, bijvoorbeeld de Battery Wizard, waarmee je de meest gewone batterijen tot 10 of meer keer volledig kunt opladen. Veel mensen beschouwen dit als een goede aankoop, die in de toekomst een behoorlijke hoeveelheid geld zal besparen.

U kunt gewone batterijen opladen met een speciale oplader. De batterijen moeten in het apparaat worden geplaatst en worden opgeladen. Zodra de batterijen iets warmer worden, moeten ze onmiddellijk worden verwijderd. Als de batterijen oververhit of heet worden, kan de oplader onbruikbaar worden, ontbranden en kunnen de batterijen exploderen. Je kunt gewoon proberen of de batterijen warmer zijn of niet.

Natuurlijk is het mogelijk om gebruik te maken van geïmproviseerde middelen en amateurexperimenten, maar zeer zorgvuldig en uiterst zelden, als de situatie dit vereist. Het is het beste om speciale apparaten te gebruiken voor het opladen van conventionele batterijen of om nieuwe batterijen te kopen.

Aanbevolen: