De Juiste Gordijnen Kiezen Voor Het Balkon

Inhoudsopgave:

De Juiste Gordijnen Kiezen Voor Het Balkon
De Juiste Gordijnen Kiezen Voor Het Balkon

Video: De Juiste Gordijnen Kiezen Voor Het Balkon

Video: De Juiste Gordijnen Kiezen Voor Het Balkon
Video: het kiezen van de juiste raamdecoratie | vtwonen | tips 2024, Maart
Anonim

Moderne loggia's en balkons kunnen zeker in de zomer de functie van aparte woonruimte krijgen. De gordijnen voor de balkonramen kunnen verschillende belangrijke taken tegelijk oplossen - om de kamer te redden van de zomerhitte en extra gezelligheid en comfort te geven.

De juiste gordijnen kiezen voor het balkon
De juiste gordijnen kiezen voor het balkon

Criteria voor het kiezen van gordijnen voor een balkon

Voordat u gordijnen voor het balkon kiest, moeten enkele parameters voor toekomstige gordijnen worden bepaald. Ten eerste is het de moeite waard om duidelijk te formuleren waarvoor je ze gaat ophangen. Misschien wilt u alleen een esthetisch effect bereiken door een extra decoratie voor het balkon te maken. Of misschien is je doel om jezelf te beschermen tegen de brandende zonnestralen. Vooral als de ramen op het zuiden of zuidoosten zijn gericht. Of wil je je privéleven verbergen voor nieuwsgierige blikken, zeker als je op de begane grond woont.

In de eerste versie kun je je volledig beperken tot lichte tule, wat een gevoel van comfort zal creëren, maar het pad van de lichtstralen niet zal blokkeren. En als het je doel is om jezelf te beschermen tegen de zon of nieuwsgierige blikken, kies dan voor dikke gordijnen.

Het tweede punt waarop u moet letten, is de manier om ramen op het balkon te openen en de compatibiliteit ervan met het beoogde model gordijnen. Voor openslaande ramen die naar binnen openen, zijn bijvoorbeeld gordijnmodellen zoals Romeinse, Japanse rolgordijnen niet handig. Maar dergelijke modellen worden ideaal gecombineerd met schuifdeuren.

Het derde belangrijke punt zijn de bevestigingsmethoden. De gordijnen kunnen op verschillende manieren worden bevestigd: aan het plafond, aan het raamkozijn, aan een vitrine, aan een touwtje of gordijn.

Het volgende beoordelingscriterium is de verhouding tussen de afmetingen van het balkon en de gordijnen zelf. Meestal hebben loggia's en balkons geen erg groot oppervlak, daarom is het beter om gordijnmodellen te kiezen zonder complexe gordijnen en enorme decoratieve versieringen.

Gordijnen tot aan de vensterbank staan het mooist op het balkon. Ze passen meer organisch in de kleine ruimte van het balkon en behouden zulke belangrijke centimeters ruimte.

Een ander belangrijk punt bij het beoordelen van de keuze van gordijnen voor een balkon is de stof zelf en het algehele kleurenschema. De inrichting van ramen op het zuiden en zuidoosten kan het beste in koele kleuren worden gedaan. En de inrichting van het interieur van het balkon op de noord- en noordwestzijde is daarentegen in warme kleuren. Het is beter om geen donkere kleuren gordijnen te gebruiken als het balkon op het zuiden en oosten ligt, of als het gebied van de loggia klein is.

Donkere kleuren worden erg heet in de zon en nemen ook ruimte in beslag. Lichte kleuren vergroten visueel het oppervlak van de kamer. Hiermee moet rekening worden gehouden bij het kiezen van gordijnen voor het balkon.

Het patroon van de gordijnen is ook van belang. Het horizontale patroon maakt de ruimte breder, het verticale patroon maakt hem hoger. Grote print "knijpt" visueel in de stof, kleine lettertjes vergroten het oppervlak van het canvas.

Soorten gordijnen

Jaloezieën - er zijn verticale en horizontale; van stro, hout, metaal, kunststof en stof. Bijna alle soorten zijn geweldig voor het balkon vanwege hun veelzijdigheid en bruikbaarheid. Het nadeel is de ophoping van stof erop en het falen van het aanpassingsmechanisme.

Japanse gordijnen lijken qua structuur sterk op verticale jaloezieën. Dankzij hun structuur en mechanisme kunt u het decor van gordijnen diversifiëren door stoffen met een andere toon of patroon te selecteren. Dat ziet er heel mooi en origineel uit.

Vouwgordijnen zijn een geweldige optie voor een balkon. Ze onderscheiden zich door hun laconieke ontwerp, gemak van beheer en onderhoud. Een andere soortgelijke stijl is rolgordijnen. Je kunt ze gemakkelijk zelf maken of kant-en-klaar kopen. Opgerold zijn ze een dunne rol, die zich boven het bovenste raamkozijn bevindt. Het rolgordijnsysteem is geschikt voor elk type raamopening.

Vrijhangende tule, Franse en Oostenrijkse lichtgordijnen zijn geweldige keuzes voor een balkon met uitzicht op de schaduwzijde. Luchtig materiaal verzameld in sierlijke, lichte plooien zal een echte decoratie van uw loggia worden.

Aanbevolen: