Hoe Een Slipje Te Wassen?

Inhoudsopgave:

Hoe Een Slipje Te Wassen?
Hoe Een Slipje Te Wassen?

Video: Hoe Een Slipje Te Wassen?

Video: Hoe Een Slipje Te Wassen?
Video: Dit gebeurt er als je een week geen ondergoed draagt 2024, Maart
Anonim

Je ondergoed wassen is niet zo eenvoudig als het op het eerste gezicht lijkt. Natuurlijk kunt u alle opgehoopte vuile was gewoon in de machine gooien en wassen, zonder het vereiste temperatuurregime in acht te nemen. Maar dan loop je het risico een verwende lap te krijgen in plaats van je favoriete mooie linnen.

Hoe een slipje te wassen?
Hoe een slipje te wassen?

instructies:

Stap 1

Er zijn twee manieren om je ondergoed te wassen: handwas en machinewas. De keuze van de wasmethode moet gebaseerd zijn op de informatie die gewoonlijk wordt aangegeven op de labels die aan het wasgoed zijn bevestigd. Sommige fabrikanten raden aan om alleen met de hand te wassen, andere bieden beide wasmogelijkheden.

Stap 2

Kies je dus voor een machinewas, zorg er dan voor dat je je slipje apart van ander wasgoed wast, dit is namelijk verplicht door de hygiëneregels. Was witte was en kleuren ook apart om vlekken te voorkomen.

Stap 3

Als de poeder niet tegen vlekken kan, wrijf dan eerst de vlekken in met een vlekkenverwijderaar en laat even intrekken zodat het product volledig in de vlekken kan trekken.

Stap 4

Was vervolgens in de machine op de gewenste modus (de veilige wastemperatuur staat meestal ook aangegeven op het waslabel). Breng indien nodig de vlekverwijderaar opnieuw aan, probeer de vlekken te wrijven met een speciale wasborstel.

Stap 5

Als je je was met de hand wast, let dan ook op de temperatuur van het waswater. Verdun het poeder in water totdat het volledig is opgelost, anders kunnen de korrels van het poeder vlekken op het wasgoed achterlaten. Spoel het wasgoed na het wassen grondig in koud water, ververs het water tijdens het spoelen meerdere keren totdat het zeepsop is verdwenen.

Stap 6

Als er hardnekkige vlekken op het wasgoed verschijnen, die de vlekkenverwijderaar niet aankan, probeer het wasgoed dan te koken met de toevoeging van Persoli, onthoud dat alleen puur witte slipjes kunnen worden gekookt en alleen als de samenstelling van de stof dit toelaat.

Stap 7

Was kinderondergoed met speciale kinderwaspoeders. Ze helpen het risico op allergieën op de tere huid van kinderen te verminderen omdat ze geen geurstoffen bevatten.

Stap 8

Gebruik na elke wasmethode wasverzachter - het maakt het wasgoed zacht, delicaat om aan te raken en geeft het een licht aangenaam aroma.

Aanbevolen: