Hoe Tapijten Te Stofzuigen

Inhoudsopgave:

Hoe Tapijten Te Stofzuigen
Hoe Tapijten Te Stofzuigen

Video: Hoe Tapijten Te Stofzuigen

Video: Hoe Tapijten Te Stofzuigen
Video: Tapijt schoonmaken 🎥 Algemeen Dagblad 2024, Maart
Anonim

Bijna 80 procent van de tijd brengt een persoon binnen door en inhaleert stof dat zich ophoopt in tapijten, gordijnen en andere plaatsen. Het reinigen van tapijten en andere vloerbedekkingen met een conventionele stofzuiger geeft niet het gewenste resultaat. In de strijd tegen stof is nat reinigen veel effectiever, wat wordt uitgevoerd met een wasstofzuiger.

Hoe tapijten te stofzuigen
Hoe tapijten te stofzuigen

Het is nodig

  • - stofzuiger wassen;
  • - opzetborstel voor tapijten;
  • - water;
  • - speciale shampoo voor tapijten.

instructies:

Stap 1

Maak tapijten grondig schoon met een gewone stofzuiger om droog vuil en gruis te verwijderen dat zich op het oppervlak en onder de pool heeft opgehoopt. Gebruik hiervoor een vibrerende opzetborstel.

Stap 2

Controleer voordat u tapijten en andere zachte oppervlakken stofzuigt de interactie van de pluisjes met een speciale shampoo of reinigingsmiddel dat wordt gebruikt in het natte reinigingsproces. Tijdens de behandeling met chemicaliën kunnen tapijten hun oorspronkelijke kleur en glans verliezen. Experts raden aan wasmiddelen te gebruiken die geen chloor bevatten, omdat deze preparaten als milder worden beschouwd.

Stap 3

Giet water in de daarvoor voorziene tank door het ontwerp van de wasstofzuiger, voeg tapijtshampoo toe in de hoeveelheid die op de verpakking staat aangegeven.

Stap 4

Kies een mondstuk dat is ontworpen voor het reinigen van vochtige tapijten. In de regel is het hoofdmondstuk met de meegeleverde adapter bedoeld voor nat reinigen.

Stap 5

Beweeg de borstel van de stofzuiger langs het dutje, eerst naar achteren, dan naar voren. Nadat de eerste strip is verwerkt, gaat u verder met het volgende gedeelte. Bij het reinigen van tapijten gemaakt van natuurlijke materialen is het beter om langpolige mondstukken te gebruiken. Gebruik voor tapijten en kunsttapijten een kortharige borstel.

Stap 6

Na het vochtig dweilen het tapijt stofzuigen.

Stap 7

Probeer een tijdje niet op het tapijt te lopen totdat het helemaal droog is. Gemiddeld duurt dit 2-3 uur. De duur hangt af van de lengte van de stapel, de natuurlijke vochtigheid in de ruimte en een aantal andere factoren.

Aanbevolen: