Hoe Zich Te Ontdoen Van Ijzervlekken Op Stof?

Inhoudsopgave:

Hoe Zich Te Ontdoen Van Ijzervlekken Op Stof?
Hoe Zich Te Ontdoen Van Ijzervlekken Op Stof?

Video: Hoe Zich Te Ontdoen Van Ijzervlekken Op Stof?

Video: Hoe Zich Te Ontdoen Van Ijzervlekken Op Stof?
Video: 19 HACKS OM JE KLEDING TE REDDEN 2024, Maart
Anonim

Zelfs de meest nette huisvrouwen slagen erin een ijzeren vlek op dingen achter te laten. Gele markeringen op kleding worden meestal gevormd als gevolg van een onjuist strijkregime of door onvoorzichtigheid. De situatie kan worden gecorrigeerd als het ding niet wordt doorgebrand.

Hoe zich te ontdoen van ijzervlekken op stof?
Hoe zich te ontdoen van ijzervlekken op stof?

Het is nodig

  • citroensap,
  • poedersuiker,
  • zout,
  • ui,
  • borax,
  • waterstof peroxide,
  • ammoniak,
  • azijn.

instructies:

Stap 1

IJzervlekken op kleding kunnen worden verwijderd met citroensap en poedersuiker. Breng citroensap aan op het verbrande gebied, bestrooi met poedersuiker. Laat drogen. Was je kleren.

Stap 2

Bevochtig de ijzervlek met koud water en bestrooi met fijn keukenzout. Hang in de zon te drogen. Als de kleding droog is, spoel ze dan af met koud water.

Stap 3

Gebruik waterstofperoxide. Breng het product aan op de vlek en laat het drogen in de zon. Spoel vervolgens af in koud water. Je kunt de vlek ook verwijderen met azijn. Veeg de vlek ermee af en strijk met een zeer heet strijkijzer. In dit geval moet het strijken door de stof gaan.

Stap 4

Als er vlekken op linnen zijn ontstaan, gebruik dan een borax-oplossing. Neem 1 theelepel in een glas water. borax en meng grondig. Aanbrengen op de vlek, daarna afspoelen, drogen en strijken.

Stap 5

Gebruik uien. Snijd de ui doormidden, wrijf de vlek in met een snee. Veeg de bruine kleur vervolgens af met wasmiddel verdund in water. Voor delicate stoffen is het beter om een vloeibaar wasmiddel te gebruiken. Spoel het artikel af. Soms kan deze procedure leiden tot verkleuring van de stof. In dit geval moet de vlek worden bevochtigd met azijn en verdund water.

Stap 6

IJzervlekken kunnen ook worden verwijderd met waterstofperoxide en ammoniak. De componenten worden gemengd, aangebracht op het beschadigde gebied, waarna het artikel wordt gedroogd en gewassen.

Stap 7

Gebruik gedenatureerde alcohol als er vlekken op rayon kleding zijn. Witte katoenen stofvlekken kunnen worden verwijderd met bleekmiddel. Los een paar gram limoen op in een glas water en veeg het beschadigde gebied schoon. Spoel vervolgens af.

Stap 8

Witte katoenen en linnen kleding kan ook worden hersteld in hun oorspronkelijke uiterlijk met zure melk. Verdun melk met water in een verhouding van 1: 1, week het ding erin. Na een paar uur is er in de regel geen spoor meer van de vlekken.

Aanbevolen: