Wat Zijn De Standaardafmetingen Van Wasmachines?

Inhoudsopgave:

Wat Zijn De Standaardafmetingen Van Wasmachines?
Wat Zijn De Standaardafmetingen Van Wasmachines?

Video: Wat Zijn De Standaardafmetingen Van Wasmachines?

Video: Wat Zijn De Standaardafmetingen Van Wasmachines?
Video: Wat betekent het energielabel van mijn wasmachine? 2024, Maart
Anonim

De grootte van de wasmachine is afhankelijk van het type en de klasse van het apparaat. In elk geval streven fabrikanten ernaar zich te houden aan de vastgestelde standaardmaten, zodat het voor kopers gemakkelijker is om de plaats voor de installatie van huishoudelijke apparaten te berekenen.

Afmetingen ingebouwde wasmachine
Afmetingen ingebouwde wasmachine

Bijna alle huishoudelijke wasmachines worden vervaardigd met standaardafmetingen. Het is belangrijk om de typische lineaire afmetingen te kennen als de reparatie in volle gang is en de vulling met huishoudelijke apparaten nog niet is uitgedacht. In ieder geval moet u beslissen over het type wasmachine: of het inbouwapparatuur, een mini-klasse machine of een bovenlader machine zal zijn.

Ingebouwde huishoudelijke apparaten kunnen dezelfde afmetingen hebben, maar verschillen in het ontwerp van het voorpaneel. Het is belangrijk hier rekening mee te houden zodat de auto zo harmonieus mogelijk in het interieur past.

Voorladermachines

Dit is een standaardklasse wasunits, voor de installatie waarvan een nis van 60 centimeter breed nodig is. Alle full-size front-loading machines hebben een diepte van 60 centimeter, waardoor de machine niet altijd harmonieus in de keukenset past: de gevel mag niet op gelijke hoogte komen met het frontpaneel van de wasmachine. Alle standaard toestellen hebben een behuizing met een hoogte van 85 centimeter.

Bij sommige wasmachines kan de exacte breedte 3 - 10 millimeter kleiner zijn.

Wasmachines met bovenlader

Voor machines met een verticale lading linnen is de hoogtemaat niet gestandaardiseerd, maar meestal is deze 85 centimeter, zoals bij frontladers. In de breedte zijn ze 40 en 45 centimeter breed.

Sommige fabrikanten kunnen tussenwaarden gebruiken voor de breedte van de behuizing, bijvoorbeeld - 42 centimeter, maar geven de maximale grootte aan waarvoor de installatieplaats is voorbereid.

De diepte van dergelijke apparaten is standaard: 60 centimeter.

Ingebouwde huishoudelijke apparaten

De breedte van de inbouwwasmachines is gelijk aan die van de voorladermachines: van 59 tot 60 centimeter. De maximale diepte is 60 centimeter, het minimum is 33 centimeter.

Als de afmetingen van de wasmachine het niet toelaten om deze door de deuropening te dragen, kunt u de deur van het laadluik verwijderen, waardoor de diepte met enkele centimeters wordt verminderd.

In principe kan elke machine worden ingebouwd, maar er zijn alleen inbouwmachines verkrijgbaar met een speciale decoratieve deur. Bovendien moet bij inbouw van conventionele machines de kap worden verwijderd om de hoogte van de unit te verkleinen, terwijl inbouwmachines een doorvaarthoogte hebben van 81,8 - 85 centimeter.

Mini wasmachines

Compacte wasmachines worden gekenmerkt door een verminderde trommeldiepte en hebben daarom een geringere kastdiepte. De kleinste versies van de machines zijn 33 centimeter diep, de minder compacte tot 45 centimeter. De breedte en hoogte van deze wasunits zijn standaard.

Aanbevolen: