Tule Verwerken?

Inhoudsopgave:

Tule Verwerken?
Tule Verwerken?

Video: Tule Verwerken?

Video: Tule Verwerken?
Video: Шьём МЕГА ПЫШНУЮ ЮБКУ 2024, Maart
Anonim

Een lange en pijnlijke keuze tussen de overvloed aan stoffen is achter de rug. In dromen is er al een transparante waas op het raam - de magische charme van tule. Maar prachtige tule stof is geen garantie voor een mooi ingelijst raam. Het is belangrijk om de tule op de juiste manier te hanteren.

Tule verwerken?
Tule verwerken?

Het is nodig

  • - naaimachine,
  • - draden die bij de stof passen,
  • - schaar,
  • - gordijnband,
  • - ijzer.

instructies:

Stap 1

Houd er bij het verwerken van de bovenrand van de tule met gordijntape rekening mee dat de tape aan elke kant ongeveer 3 cm korter moet zijn dan de breedte van de bovenkant van de stof. De uiteinden van het koord, dat later gebruikt kan worden om de tule in mooie plooien te trekken, moeten minimaal 10 cm blijven. Rijg en naai vervolgens de gordijnband aan de bovenste snede van de stof, vouw ze met de goede kanten naar binnen. Trek de vlecht terug. Strijk vervolgens de resulterende vouw en verplaats de naad 1, 5-2 cm naar de verkeerde kant. Bind en naai de stoffen met een steek in of dichtbij de naad waar het gordijnband is genaaid. Spreid de tule uit op een vlakke ondergrond zodat de stof niet wordt vervormd en rijg de onderkant van de tape op de stof. Draai naar de rechterkant en controleer hoe vlak de rijg is. Dan kun je aan de onderkant naaien. De bovenkant van je tule is klaar!Als je de optie zonder gordijnband hebt gekozen, zal het verwerken van de stof veel gemakkelijker zijn. Vouw de rand 2 keer 2-2,5 cm om en naai vast. Dit type tule top verliest echter veel in vergelijking met degene die is verwerkt met een speciale gordijnband.

Tule top afgewerkt met gordijnband
Tule top afgewerkt met gordijnband

Stap 2

Om de zijkanten te versieren, vouw je de randen 2 keer 1,5 cm naar de verkeerde kant, rijg en naai dan. Wees voorzichtig bij het naaien van een deel van de naad aan de bovenkant van de snede. U moet de uiteinden van de gordijnband sluiten door ze in de zoom van de zijnaad te steken. De uiteinden van het geweven koord blijven buiten.

Stap 3

Als uw tule een geschulpte rand heeft of anderszins langs de onderkant van de stof is verwerkt, hoeft deze niet verder te worden verwerkt. Als de rand op geen enkele manier is verwerkt, moet u de stof 2 keer 3-5 cm vouwen en naaien. De breedte van het stiksel hangt meestal af van het ontwerp van de stof. Hoe groter het patroon of de dikte van de stof, hoe breder de zoom meestal zal zijn. Je tule is klaar! Trek het met gordijntape op de gewenste maat. Laat hem uw huis versieren en uw dierbaren verrassen.

Aanbevolen: