Roundup - Instructies, Toepassing En Dosering

Inhoudsopgave:

Roundup - Instructies, Toepassing En Dosering
Roundup - Instructies, Toepassing En Dosering

Video: Roundup - Instructies, Toepassing En Dosering

Video: Roundup - Instructies, Toepassing En Dosering
Video: 5 DESHERBANTS TEST VINAIGRE BLANC LIDL ROUNDUP SOLABIOL CLAIRLAND NEUDORFF GROS SEL 2024, Maart
Anonim

"Roundup" is een universeel preparaat waarmee u alle onkruidplanten op uw achtertuin volledig kunt vernietigen, terwijl u geen risico loopt op chemische besmetting van de vruchtbare grond en wortelstelsel van tuin- en groentegewassen.

Spuiten met Roundup
Spuiten met Roundup

"Roundup" kan een echt wondermiddel worden genoemd, omdat er niet zo'n effectieve en tegelijkertijd zo'n veilige analoog van dit medicijn is. "Roundup" vernietigt gemakkelijk zelfs de meest hardnekkige eenjarige en meerjarige onkruiden, zoals tarwegras, zeugendistel, ambrosia, scherch, hop en vele anderen.

Het werkingsmechanisme van het medicijn "Roundup"

Allereerst is het roundup-herbicide met continue werking goed omdat dit medicijn zich vanwege zijn unieke chemische formule niet in de bodem ophoopt. Na de behandeling van de site valt het herbicide snel uiteen in natuurlijke stoffen, waardoor het mogelijk is om de grond (groenten en andere gewassen) al na enkele weken te gebruiken.

De belangrijkste eigenschap van Roundup is het mechanisme van zijn werking op wietplanten. In het kort kan dit mechanisme als volgt worden beschreven: onmiddellijk nadat ze op de stengels en bladeren van planten zijn gekomen, dringen de chemicaliën in het preparaat erin door en werken ze destructief op moleculair niveau, en bereiken ze geleidelijk het wortelsysteem.

De eerste tekenen van verwelking van planten worden binnen 5-6 dagen na de behandeling van de site waargenomen. Het onkruid sterft volledig af in 2-3 weken. Ik moet zeggen dat om het effect van het medicijn effectief te laten zijn, het gebied alleen bij droog en zonnig weer moet worden besproeid. Toepassing van het herbicide zal niet het gewenste resultaat opleveren als het direct na het sproeien regent.

Voorbereiding van werkoplossing en consumptiesnelheid

Het is vrij eenvoudig om een werkende herbicide-oplossing te bereiden. Roer hiervoor 100 gram van een hooggeconcentreerd product grondig door 10 liter water. Deze hoeveelheid oplossing is meestal voldoende om een oppervlakte tot 200 vierkante meter te behandelen.

Vermijd bij het bereiden van een oplossing van het herbicide Roundup direct contact met open delen van het lichaam, daarom is het de moeite waard om met rubberen handschoenen te werken. Om de luchtwegen te beschermen (direct tijdens de behandeling van de site), moet u een gasmasker of gaasverband dragen.

Zoals hierboven vermeld, is "Roundup" een herbicide met continue werking, wat betekent dat het medicijn elke plant die het krijgt kan "uitbranden". Om tuinheesters en tuinplanten tegen een zekere dood te beschermen, moeten ze daarom tijdens de verwerking worden afgedekt met plasticfolie.

Advies: u moet Roundup alleen in gespecialiseerde landbouwwinkels kopen, omdat gevallen van vervalsing van het medicijn niet ongewoon zijn. In de regel is Roundup tijdens het tuinieren erg snel uitverkocht en is het niet gemakkelijk om het in de winkelrekken te vinden, dus je moet het van tevoren inslaan.

Aanbevolen: