Hoe Een Orthopedisch Kussen Te Naaien?

Inhoudsopgave:

Hoe Een Orthopedisch Kussen Te Naaien?
Hoe Een Orthopedisch Kussen Te Naaien?

Video: Hoe Een Orthopedisch Kussen Te Naaien?

Video: Hoe Een Orthopedisch Kussen Te Naaien?
Video: Kussen NAAIEN in 5 minuten | Kussensloop met hotelsluiting | Naaien voor beginners 2024, Maart
Anonim

Wie wil zich niet gezond en uitgerust voelen na het slapen, geen pijn in de rug en nek? Dit wil natuurlijk iedereen. Er is een uitweg uit deze situatie - dit is het gebruik van een orthopedisch kussen. Het wordt voornamelijk gebruikt om ziekten van de cervicale wervelkolom te voorkomen. Het orthopedische kussen is omkeerbaar en geschikt voor mensen van verschillende leeftijden, lengtes en gewichten. Het naaien van zo'n kussen is heel eenvoudig. De creatie ervan zal je veel plezier brengen en zal niet veel tijd kosten.

Hoe een orthopedisch kussen te naaien?
Hoe een orthopedisch kussen te naaien?

Het is nodig

  • - het doek;
  • - knopen of rits;
  • - vulmiddel;
  • - naaiaccessoires.

instructies:

Stap 1

Bepaal de stijl van je kussen. Gewoonlijk wordt een orthopedisch kussen genaaid in de vorm van rollen van verschillende groottes. Het voordeel van orthopedische kussens is dat het kussen zich aanpast aan uw houding en lichaamsvorm. Kijk en probeer industriële orthopedische kussens en schat ruwweg de grootte ervan. Als je hoofd licht en comfortabel is, dan is de maat geschikt voor jou. Als u zich hierop concentreert, kunt u de maat van uw toekomstige kussen kiezen.

Stap 2

Kies de juiste stof voor je kussen. Het is wenselijk dat het een natuurlijke stof is die aangenaam is voor het lichaam. Maak een kussenpatroon van de vorm die je het mooist vindt. Er zijn veel sites op internet die patronen van elke vorm van kussens aanbieden om te downloaden, u kunt ze gebruiken als u dat wilt.

Stap 3

Neem een rolpatroon en plaats deze op de stof van uw keuze. Het is noodzakelijk om een centimeter of twee over te laten voor naadtoeslagen. Knip twee stukken uit. Vouw de stukken met de buitenkant naar binnen. Naai de lege plekken aan drie kanten volledig en laat de vierde over om te vullen. Indien gewenst kunt u aan de overige zijde een rits of knopen maken, zodat u vulling kunt wijzigen of toevoegen. Draai het daar uit.

Stap 4

Plaats vulmiddel in uw kussen. Industriële orthopedische kussens zijn gevuld met latex, visco-elastisch schuim of polyester. Thuis kunt u het kussen vullen met boekweitdoppen, die een massage-effect aan uw nek geven en als basis dienen voor een gezonde en gezonde slaap.

Stap 5

Naai een verwijderbare kussensloop voor het kussen. Het is praktisch en mooi. U kunt het buitenste deel van het kussen naar wens aanpassen. Het kan een decoratief applique zijn gemaakt van stukjes stof, verschillend van kleur en textuur, of een patroon vertaald in stof. Hoe uw nieuwe orthopedische kussen eruit zal zien, hangt alleen af van uw verbeeldingskracht en bekwame handen.

Aanbevolen: