Alles Over Abrikozen: Hoe Een Boom Te Laten Groeien

Inhoudsopgave:

Alles Over Abrikozen: Hoe Een Boom Te Laten Groeien
Alles Over Abrikozen: Hoe Een Boom Te Laten Groeien

Video: Alles Over Abrikozen: Hoe Een Boom Te Laten Groeien

Video: Alles Over Abrikozen: Hoe Een Boom Te Laten Groeien
Video: #190 Правильная обрезка персика/2-й год после посадки/pruning a peach for the 2th year 2024, Maart
Anonim

Abrikozenvruchten zijn erg lekker en gezond, dus deze boom moet in uw omgeving worden gehouden. Natuurlijk kost het moeite om het te laten groeien, maar het zal genieten van een goede oogst waarvan zelfs in de winter kan worden genoten.

Abrikoos kweken
Abrikoos kweken

De landingsplaats voorbereiden

De locatie voor het planten van de toekomstige abrikozenboom moet matig zonnig zijn en goed beschermd tegen koude wind. In dit geval moet het grondwater op een niveau van 2 meter diep liggen. Het wordt aanbevolen om de zaailing in de lente te planten nadat de sneeuw is gesmolten, voordat de abrikozenknoppen opzwellen. Het planten van steenfruitplanten in de herfst is riskant, want als de winter niet sneeuwt, bevriezen ze.

Geschikte bodems

Voor de abrikozenboom zijn alle losse gronden geschikt, maar alleen mogen ze geen overmaat aan stikstof en giftige zouten bevatten. Het is het beste dat de aarde een relatief lichte textuur heeft. De beste gronden voor het kweken van abrikozen zijn leemachtig en licht leemachtig.

Groeien

Een abrikozenboom kan worden gekweekt uit een zaadje en een zaailing. In het eerste geval wordt de plant aangepast aan de lokale omstandigheden. U moet echter op een verantwoorde manier omgaan met de keuze van zaad-zaadvruchten. Ze kunnen op de markt worden gekocht, maar geef geen voorkeur aan geïmporteerde en Armeense variëteiten, omdat de grootte van de vruchten te groot zal zijn. Het wordt aanbevolen om zaadzaden onmiddellijk in vochtige grond te planten tot een diepte van 6 cm, een dergelijke maatregel zorgt voor bijna 100% kieming.

Als u niet lang wilt wachten, moet u een abrikozenzaailing kopen en deze op de site planten. Het is het beste om het van de kwekerij te kopen en niet van de markt. Het zal dus mogelijk zijn om te voorkomen dat verschillende plagen de grond binnendringen en er zal vertrouwen zijn dat het echt een abrikoos is.

Pit voorbereiding

Voor een abrikozenzaailing moet de pit 3 weken voor het planten worden voorbereid. In de diepte moet het 40-50 cm zijn, en in de breedte - van 60 cm tot 80 cm. De put moet worden gevuld met goede vruchtbare grond, die wordt gemengd met kunstmest. In de regel worden maximaal 2 emmers mest, ongeveer 500 g kaliumsulfaat en ongeveer 700 g korrelig superfosfaat in één plantkuil gebracht. Bij het planten moet de wortelhals van de zaailing 7 cm boven de grond staan.

Snoeien

In het vroege voorjaar moeten jaarlijkse zaailingen worden gesnoeid. Deze procedure wordt jaarlijks uitgevoerd. Het is noodzakelijk om de zwakke, enigszins bevroren uiteinden van de takken van de boom te verwijderen. Te lange krachtige scheuten worden ook ingekort. Ook is het aan te raden om extra scheuten “op de ring” te verwijderen, die zorgen voor een sterke verdikking van de plantenkroon. Na het snoeien moeten alle sneden in de boom bedekt zijn met tuinpek, maar voor deze doeleinden is het toegestaan om dik geraspte verf te gebruiken: oker, roet of rood lood. Ze moeten eerst worden verdund met natuurlijke lijnolie.

Aanbevolen: