Hoe Stel Je Een Huurovereenkomst Voor Een Appartement Op?

Inhoudsopgave:

Hoe Stel Je Een Huurovereenkomst Voor Een Appartement Op?
Hoe Stel Je Een Huurovereenkomst Voor Een Appartement Op?

Video: Hoe Stel Je Een Huurovereenkomst Voor Een Appartement Op?

Video: Hoe Stel Je Een Huurovereenkomst Voor Een Appartement Op?
Video: Tips bij het sluiten van een huurovereenkomst 2024, Maart
Anonim

De verhuur van woonruimte als een bijzondere vorm van rechtsbetrekking tussen burgers moet gebaseerd zijn op een wettelijk contract. Het moet bepaalde clausules bevatten die beide partijen de garantie geven om gedurende de hele samenwerkingsperiode te worden beschermd.

huur
huur

In het algemeen wordt de huurovereenkomst voor een appartement beheerst door de regels die betrekking hebben op het huren van een woning. Reeds op hen vertrouwend, kunt u zelfstandig de basisregels formuleren die moeten worden gevolgd bij het opstellen van een contract. Opgemerkt moet worden dat de huurovereenkomst voor een appartement geldig is als deze schriftelijk wordt gesloten.

Plichten van de partijen

Het object van het contract is een geïsoleerd type woning dat geschikt is om voor lange tijd te wonen. Het kan een onderdeel zijn van een woongebouw of een appartement, maar ook van deze objecten als geheel.

Een van de belangrijkste verantwoordelijkheden die aan de huiseigenaar zijn toegewezen, zijn de volgende:

- ter beschikking stellen van gratis huisvesting tegen een vast bedrag;

- het voorzien van de nodige nutsvoorzieningen (elektriciteit, gas, water, elektriciteit, riolering);

- oplossen van problemen in onderling overleg met de huurder.

De huurder verbindt zich er op zijn beurt toe om de voorziene ruimte enkel te gebruiken om te wonen en om de veiligheid van het appartement te verzekeren. Dit laatste houdt in dat er in de woonruimte wordt schoongemaakt. Reconstructie en wederopbouw van een appartement is alleen mogelijk met toestemming van de eigenaar. De huurder dient de vergoeding voor het gebruik van het gehuurde tijdig en volledig te betalen. Vaak houdt het contract in dat de huurder maandelijks de nutsvoorzieningen betaalt.

Vermeldenswaard is dat het mogelijk is om korte en lange termijn huurovereenkomsten af te sluiten. In dit geval wordt de eerste afgesloten voor een periode van maximaal een jaar en de tweede - maximaal vijf jaar. Als de voorwaarden van de overeenkomst niet zijn gespecificeerd, wordt deze standaard beschouwd als afgesloten voor 5 jaar. De bereikte onderlinge overeenstemming van partijen maakt het mogelijk wijzigingen en aanvullingen op de contractvoorwaarden aan te brengen.

Elk burgerlijk contract moet het voorwerp van het contract, de namen van de partijen, de vaste prijs, de rechten en verplichtingen van de partijen, de overeengekomen geldigheidsduur en het moment dat als datum van inwerkingtreding van de overeenkomst wordt beschouwd, bevatten.

Verplichte clausules van de huurovereenkomst van het appartement

Sommige bepalingen van de huurovereenkomst vereisen de vaststelling van wettelijke beperkingen. Bijvoorbeeld de noodzaak van staatsregistratie, de aanwezigheid van het voorkeursrecht van de werkgever om een overeenkomst voor een nieuwe termijn te sluiten, en enkele andere.

Een gedetailleerde beschrijving van wederzijdse verplichtingen en rechten minimaliseert het optreden van conflictsituaties. Elk contract moet sancties bevatten voor overtreding van de voorwaarden, de frequentie en tijd van bezoeken door de eigenaar van het appartement voor een geplande inspectie van het onroerend goed, de procedure voor het betalen van nutsvoorzieningen.

Aanbevolen: