Waar Te Klagen Over De Lift

Inhoudsopgave:

Waar Te Klagen Over De Lift
Waar Te Klagen Over De Lift

Video: Waar Te Klagen Over De Lift

Video: Waar Te Klagen Over De Lift
Video: Barre Medium Workout met stoel 2024, Maart
Anonim

Liftstoringen zijn een bron van hoofdpijn voor bewoners van hoogbouw. Tijdens de werking van het hefapparaat worden verschillende defecten en storingen gedetecteerd, en het is niet altijd duidelijk wie daarvoor verantwoordelijk is. Om het probleem zo snel mogelijk op te lossen, is het belangrijk om te weten waar u eerst moet zijn en van wie u de goede uitvoering van de diensten waarvoor u betaalt, kunt eisen.

https://www.stockvault.net
https://www.stockvault.net

Het is nodig

  • - telefoon
  • - contacten van de serviceorganisatie
  • - schriftelijke klacht

instructies:

Stap 1

Bel de verzendservice van de serviceorganisatie. Volgens de resolutie van de Staatsbouwcommissie van 27 september 2003 nr. 170 "Over goedkeuring van de regels en normen voor de technische exploitatie van de woningvoorraad", de beheermaatschappij (vereniging van huiseigenaren, woningbouwcoöperatie, enz.) moet de storingen in de liftwerking binnen 24 uur vanaf het moment van behandeling verhelpen. In bovenstaand besluit staat ook dat je bij pech 's avonds, 's nachts of in het weekend de hulpdienst van de gemeente moet bellen.

Stap 2

Raadpleeg de handleiding van de serviceorganisatie. Indien na het bellen van de dispatching de nodige reactie niet is uitgekomen en het probleem met de lift niet is opgelost, dient u met een schriftelijke klacht rechtstreeks contact op te nemen met de uitvoerende organisatie. In het decreet van de regering van de Russische Federatie nr. 491 van 13.08.2006 wordt aangegeven dat de lift deel uitmaakt van het gemeenschappelijk eigendom van een flatgebouw, waarop de beheermaatschappij passend toezicht moet uitoefenen. De verantwoordelijkheden van nutsbedrijven omvatten ook het schoonhouden van de gemeenschappelijke eigendommen en het uitvoeren van de nodige reparaties.

Stap 3

Vraag de beheermaatschappij om de echte redenen voor het slecht functioneren van de lift. Als het hefapparaat in uw huis lange tijd niet werkt, vereist dit misschien een duur onderzoek of zelfs een volledige vervanging van de liftapparatuur, en dit is niet langer de verantwoordelijkheid van degenen die zich bezighouden met openbare nutsbedrijven. De serviceorganisatie moet u echter een uitgebreide uitleg en perspectief geven over hoe u het probleem kunt oplossen.

Stap 4

Neem contact op met de administratie van Rostekhnadzor. Deze actie moet worden ondernomen als een schriftelijk beroep op de serviceorganisatie geen resultaat oplevert. Een andere reden om naar hogere instanties te gaan is de weigering van de beheermaatschappij om uw klacht in behandeling te nemen. Advocaten adviseren u in deze gevallen een verklaring aan het parket te schrijven.

Aanbevolen: