Wat Kan Er Gekookt Worden In Een Broodbakmachine?

Inhoudsopgave:

Wat Kan Er Gekookt Worden In Een Broodbakmachine?
Wat Kan Er Gekookt Worden In Een Broodbakmachine?

Video: Wat Kan Er Gekookt Worden In Een Broodbakmachine?

Video: Wat Kan Er Gekookt Worden In Een Broodbakmachine?
Video: Brood bakken met broodbakmachine Panasonic SD2500WXE 2024, Maart
Anonim

De mode voor allerlei keukengadgets wordt elk jaar sterker. Enige tijd geleden werden broodbakmachines erg populair. Ze lieten de gastvrouwen gemakkelijk vers gebak bakken, niet belast met verschillende onzuiverheden. Na verloop van tijd vroegen veel culinaire specialisten zich echter af wat er nog meer kan worden gekookt in een geweldige keukenassistent.

Wat kan er gekookt worden in een broodbakmachine?
Wat kan er gekookt worden in een broodbakmachine?

Standaard broodbakmachineprogramma's

Het hoofddoel van de broodbakmachine, zoals de naam al doet vermoeden, is het bakken van brood. Dankzij de talrijke programma's maak je heel eenvoudig een heerlijke 'huissteen', die je voorziet van gezonde toevoegingen. Naast het gebruikelijke brood gemaakt van rogge- of tarwemeel, kunt u bijvoorbeeld de bereiding van gebak beheersen met de toevoeging van granen, zaden, noten, kaas, sesamzaad. Let op: vers gebakken brood kan moeilijk goed te snijden zijn - het verkruimelt veel. Gebruik alleen zeer goed geslepen messen om dit te voorkomen.

Een belangrijke functie van de broodbakmachine is ook de mogelijkheid om deeg te bereiden voor broodjes, taarten, pizza. Uw taak is eenvoudig om de vereiste ingrediënten in te voeren, de juiste modus in te stellen en te wachten op het gereedheidssignaal. De keukengadget zelf zal het deeg kneden en infuseren tot de gewenste consistentie.

Houd er rekening mee dat de broodbakmachine soms tijdens het gebruik moet worden geopend. Bijvoorbeeld om de gewenste ingrediënten aan brood toe te voegen.

Heerlijke "niet-kern" gerechten uit een broodmachine

Het blijkt dat een "slimme" kachel kan concurreren met de multicooker die tegenwoordig in de mode is. Vindingrijke huisvrouwen hebben empirisch vastgesteld dat je in je geliefde assistent niet alleen brood kunt bakken, jam en deeg kunt maken, maar ook kunt 'werken' met vlees, gevogelte, noedels en andere producten. Op de forums verduidelijken ze dat de smaak van de resulterende gerechten uitstekend is.

Aardappelschotel met brisket is bijvoorbeeld een heerlijk lunchgerecht. Snijd een grote ui fijn en fruit deze een beetje op het vuur. Snijd de gerookte lende (200 g) / rauw varkensvlees in stukjes (1x1 centimeter), voeg toe aan de ui en bewaar in een hete koekenpan. Rasp drie grote rauwe aardappelen op een grove rasp. Meng met twee eieren, voeg peper en zout toe. Combineer het aardappelmengsel met de voorbereide ui en lende en plaats in een bakemmer. Het gerecht moet minimaal 70 minuten gaar zijn door het Bakprogramma in te stellen.

De kooktijd moet variëren afhankelijk van het merk en model van de broodbakmachine. Controleer het gerecht als u klaar bent met koken. Als het nog niet helemaal gaar is, voeg dan tijd toe.

De broodbakmachine zal geweldig werk doen bij het bereiden van een hele kip. Spoel het karkas grondig af, wrijf in met je favoriete kruiden, doe een halve citroen en fijngehakte knoflook erin. Wikkel de kip volledig in folie / braadslee en plaats in emmer. Stel de modus "Bakken" in op één uur. Als je in een zak bakt, leg dan plakjes ui en aardappelen onder de kip. De vloeistof die zich op de bodem verzamelt, zal ze perfect verzadigen, waardoor ze een uitstekend bijgerecht worden.

Op dezelfde manier bakken sommige huisvrouwen varkensvlees, vis, soepen in een broodmachine. Ze merken op dat het belangrijkste is om het maximale temperatuurregime in te stellen en de gereedheid van het gerecht te controleren. Vergeet ook de veiligheid niet: dek de bovenkant van de emmer af met folie zodat er bij het braden van vlees/gevogelte geen vet op de verwarmingselementen komt.

Aanbevolen: