Zo Maak Je Je Tuin Klaar Voor De Winter

Inhoudsopgave:

Zo Maak Je Je Tuin Klaar Voor De Winter
Zo Maak Je Je Tuin Klaar Voor De Winter

Video: Zo Maak Je Je Tuin Klaar Voor De Winter

Video: Zo Maak Je Je Tuin Klaar Voor De Winter
Video: Tuin winter-klaar maken doe je zo! 2024, Maart
Anonim

Zorg in de herfst naast het oogsten van fruit ook voor de voorbereiding van uw tuin op de komende winter. Dit is belangrijk om de planten te beschermen tegen de kou, zodat ze je weer zullen verrassen met een succesvolle oogst.

Zo maak je je tuin klaar voor de winter
Zo maak je je tuin klaar voor de winter

instructies:

Stap 1

Zorg ervoor dat u gevallen bladeren verwijdert, want dit is zeer aantrekkelijk voor verschillende insecten die uw planten kunnen schaden. Verbrand het gebladerte of verzamel het in een composthoop, bestrooi het met kalk - je krijgt een uitstekende meststof.

Stap 2

Het kan geen kwaad om de bomen in de tuin wit te wassen. Breng hiervoor een kalkmortel aan op de stammen met behulp van een spuitfles. Dit helpt de boomschors te beschermen tegen omgevingsinvloeden, maar ook tegen knaagdieren.

Stap 3

Verwijder bij het snoeien zieke, geïnfecteerde en droge takken van bomen en struiken. Laat bij het snoeien van struiken de hennep nooit achter - verschillende plagen leven er graag in. Verwerk de resulterende secties voor desinfectie met kopersulfaat of tuinvernis.

Stap 4

Vergeet niet om uw fruitbomen te voeden met stikstof- of fosformeststoffen. Het is beter om dit begin oktober te doen.

Stap 5

Na al het werk dat in de tuin is gedaan, moet de aarde worden opgegraven zonder in kluiten te breken - dit wordt gedaan om het bodemvocht te behouden en om het aantal ongedierte te verminderen.

Aanbevolen: