Hoe Maak Je Tuinbomen Klaar Voor De Winter?

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Tuinbomen Klaar Voor De Winter?
Hoe Maak Je Tuinbomen Klaar Voor De Winter?

Video: Hoe Maak Je Tuinbomen Klaar Voor De Winter?

Video: Hoe Maak Je Tuinbomen Klaar Voor De Winter?
Video: Moestuin in de winter l Moestuin in december 2024, Maart
Anonim

Tuinders weten hoe belangrijk het is om bomen winterklaar te maken, want een succesvolle overwintering is de belangrijkste voorwaarde voor een goede opbrengst van een boomgaard. Een goede voorbereiding van de tuin verhoogt de weerstand tegen vorst en slecht weer.

Hoe maak je tuinbomen klaar voor de winter?
Hoe maak je tuinbomen klaar voor de winter?

instructies:

Stap 1

Zorg ervoor dat je graaft (een halve bajonet of een hele bajonet) en de grond in het bijna-stamgebied losmaakt. Een dergelijke behandeling houdt vocht vast en verwijdert ongedierte in de bovenste laag van de aarde. Graaf met een hooivork om de wortels niet te beschadigen. Voeg naast het graven as toe aan de grond - dit is zowel meststof als bescherming tegen ongedierte.

Stap 2

Voed in augustus bomen en struiken met fosfor- en kaliummeststoffen. Deze twee elementen verhogen de weerstand van alle delen van de plant tegen de winterkou. Superfosfaat, kaliumsulfaat en dubbel superfosfaat zijn geschikt - voeg ze toe aan de stamcirkel in overeenstemming met de aanbevelingen op de verpakking.

Stap 3

Laat na het oogsten geen droge en zieke bladeren en vruchten op de takken achter - dit is een bron van ziekten. Verwijder in september droge bast van boomstammen, vooral bomen ouder dan 8 jaar hebben dit nodig. Maak de bast schoon met staalborstels of gereedschap om gras tussen de platen te verwijderen. Verwijder alleen de buitenste lagen zwart of bruin.

Stap 4

Met het begin van bladval, snoei - verwijder zieke, droge en gebroken takken. Maak de sneden gelijkmatig, als zich een wond heeft gevormd, bedek deze dan met tuinvernis of tuinlijm.

Stap 5

Eind oktober - in november, wanneer er praktisch geen groene bladeren zijn, verwijdert u korstmossen van boomstammen. Om ze kwijt te raken, spuit je de stammen met ijzersulfaat. Nadat het korstmos droog en bruin is, verwijdert u het met de hand met een borstel.

Stap 6

Bereid jonge bomen (appel en peer) voor op de winter door het wortelstelsel te verharden. Verzamel in september de grond rond de bomen, zodat de toppen van de grote wortels zichtbaar worden. Bewaar deze grond droog in een droge, vorstvrije ruimte. Wanneer het eerste koude weer komt, breng de aarde dan terug naar zijn plaats. Op deze manier zullen de wortels wennen aan de lage temperaturen en de gevaarlijke periode voordat er sneeuw valt beter overleven.

Stap 7

Als de herfst niet regent, geef de tuin dan water voordat de bladeren vallen. Een boom op de leeftijd van 4-6 jaar moet minimaal 40-50 liter water hebben. Het is noodzakelijk om niet alleen de bijna-stamzone water te geven, maar ook het hele gebied onder de kruin van de boom.

Stap 8

Bij droog weer, na bladval, de bomen besproeien met een hooggeconcentreerde desinfecterende oplossing om ze te beschermen tegen schimmels en andere veel voorkomende ziekten. Los het kopersulfaat op in heet water (300 g sulfaat per 10 liter water) en spuit de bomen - takken en stam in.

Stap 9

Bescherm bomen tegen zonnebrand na het spuiten. Breng tuinwitkalk of speciale latexverf aan op de stam vanaf de grond tot aan de eerste takken. Breng bij droog weer witkalk aan op droge schors.

Aanbevolen: