Waar Keukenkasten Aan Hangen: De Keuze Van Bevestigingsmiddelen Fastener

Inhoudsopgave:

Waar Keukenkasten Aan Hangen: De Keuze Van Bevestigingsmiddelen Fastener
Waar Keukenkasten Aan Hangen: De Keuze Van Bevestigingsmiddelen Fastener

Video: Waar Keukenkasten Aan Hangen: De Keuze Van Bevestigingsmiddelen Fastener

Video: Waar Keukenkasten Aan Hangen: De Keuze Van Bevestigingsmiddelen Fastener
Video: METOD keuken: keukenkasten ophangen | IKEA Helpt 2024, Maart
Anonim

Keukenkasten zijn een actief gebruikt onderdeel van het interieur, daarom is niet alleen hun uiterlijk of locatie belangrijk. Het kiezen van betrouwbare bevestigingsmiddelen is een zeer belangrijke taak, omdat kasten het gewicht van het keukengerei moeten dragen en tegelijkertijd veilig moeten zijn.

De keuze van bevestigingsmiddelen hangt zowel af van de specifieke kast als van het volledige uiteindelijke keukenontwerp
De keuze van bevestigingsmiddelen hangt zowel af van de specifieke kast als van het volledige uiteindelijke keukenontwerp

Aan de muur gemonteerde keukenkasten zijn ontworpen voor het opbergen van verschillende kleine keukengerei, boodschappen, keukenapparatuur erin. Uiteraard moet bij het installeren van deze keukenartikelen speciale aandacht worden besteed aan de kwaliteit en betrouwbaarheid van het scharnier.

De belangrijkste soorten bevestigingsmiddelen voor keukenkasten

De meest gebruikelijke manier om een keukenkast aan de muur te bevestigen, is door deze op schroeven te hangen die in afstandhouders zijn geschroefd (sommigen noemen ze uitzettende) pluggen van de juiste maat. In bouwmarkten worden deuvelschroeven meestal per paar verkocht. Stop uw keuze op een 8 bij 80 schroef, beter verzinkt. Deze maat is voldoende om de kast stevig aan de muur te bevestigen.

Het is mogelijk om een haak met schroefdraad te gebruiken in plaats van een schroef om deze in de plug te schroeven. Veel mensen vinden deze methode nog handiger, omdat het niet nodig is om de maat van de schroefkop af te stemmen op de maat van het kastscharnier.

Het is eenvoudig en handig om de procedure voor het ophangen van keukenmeubels uit te voeren met behulp van een montagerail en verstelbare gordijnen. Als je van plan bent om nauwelijks meerdere kasten te plaatsen, en je wilt maximale koppeling tussen hen en toeval in de horizontale en verticale vlakken bereiken, dan zul je geen betere optie vinden dan het gebruik van deze apparaten.

Met deze methode kunt u meubels in de keuken ophangen als de muren niet in perfecte gelijkmatigheid verschillen of als er een verticale daling is vanwege het feit dat alleen een keukenschort is betegeld en daarboven een gewone muur zonder tegels. Een soortgelijk probleem kan worden opgelost met behulp van een gewone houten lat met een dikte die dicht bij de dikte van de tegel ligt en 40-50 mm breed.

Een bijna verouderde manier om de kast aan de muur te bevestigen, is hem op te hangen aan schroeven die in houten karbonades zijn geschroefd. De boom heeft de neiging om na verloop van tijd uit te drogen en de betrouwbaarheid van een dergelijk hulpstuk zal vroeg of laat worden verbroken.

Praktisch advies

1. Voorzie jezelf van de nodige tools. Als een eenvoudige elektrische boor voldoende is om op baksteen te werken, dan is het op beton gemakkelijker om te werken met een boormachine die de functie heeft van een perforator (in de volksmond - een klopboormachine). De boren moeten ook geschikt zijn voor de situatie (boor voor beton, boor met een zegevierende punt voor bakstenen).

2. De grootte van de bevestigingsmiddelen (pluggen, schroeven) is geheel uw keuze, maar het is ook onredelijk om een gat in de muur te maken ter grootte van een vuist. De meest optimale schroef zou 8 * 80 zijn. Langere bevestigingsmiddelen (10 * 120) kan worden gebruikt in een bakstenen muur.

3. Als je een gat in een bakstenen muur boort, let dan op de dikte van de pleisterlaag (soms kan deze behoorlijk indrukwekkend zijn). Onthoud dat de plug minimaal 5-6 cm in de baksteen moet gaan en niet in het gips.

4. Hang keukenkasten niet aan gipskartonwanden. Met alle voorzorgsmaatregelen is het onwaarschijnlijk dat het ontwerp betrouwbaar genoeg is.

Overbelast uw buitenboordmeubilair niet. Alles moet met mate!

Aanbevolen: