Hoe Schimmel In Het Bad Te Verwijderen?

Inhoudsopgave:

Hoe Schimmel In Het Bad Te Verwijderen?
Hoe Schimmel In Het Bad Te Verwijderen?

Video: Hoe Schimmel In Het Bad Te Verwijderen?

Video: Hoe Schimmel In Het Bad Te Verwijderen?
Video: Hoe kan je badkamer schimmel verwijderen? | Frisse Kater 2024, Maart
Anonim

Heel vaak verschijnt er schimmel op de muren in de badkamer - een schimmel die niet alleen bouwmaterialen vernietigt, het uiterlijk van een kamer bederft, maar ook een negatieve invloed heeft op de menselijke gezondheid, vooral een kind. Daarom is het noodzakelijk om van de schimmel af te komen in het allereerste stadium van zijn manifestatie, om zichzelf en alle leden van het huishouden in de toekomst niet te genezen van verworven ziekten.

De schimmel is zeer gevaarlijk voor de menselijke gezondheid
De schimmel is zeer gevaarlijk voor de menselijke gezondheid

Het is nodig

  • - Kopersulfaat (of bleekmiddel, bleekmiddel),
  • - borstel,
  • - gasmasker,
  • - handschoenen,
  • - verwarmingsapparaat (kachel).

instructies:

Stap 1

De eerste stap is om de oorzaken van het verschijnen van de schimmel te identificeren, meestal is het slechte ventilatie en hoge luchtvochtigheid. Om dit te doen, moet u de gezondheid van het sanitair en de leidingen in de badkamer onderzoeken. Een lekkende kraan en condensvorming kunnen namelijk een hoge luchtvochtigheid veroorzaken. Vervolgens moet u controleren of de verwarmde handdoekhouder voldoende warmte afgeeft. Zo niet, dan moet het worden gewijzigd. En het belangrijkste is om de gezondheid van de ventilatie te controleren, als deze zwak trekt, plaats dan een speciale ventilator in plaats van de kap. En natuurlijk na het baden de badkamer ventileren.

Stap 2

De volgende stap in de strijd tegen schimmel is het verwijderen van de oude coating - om het gips of de verf te verwijderen. Als de schimmel in de naden tussen de tegels is terechtgekomen, moet u deze verwijderen. Om dit te doen, moet u een speciaal masker gebruiken om de luchtwegen tegen de schimmel te beschermen.

Stap 3

Vervolgens moet u de hele badkamer grondig drogen met behulp van verwarmingstoestellen. Als je de ene plek droogt, gaat de schimmel naar een andere plek. Daarom moet u het hele gebied gelijkmatig verwarmen. Op dit moment moet u de waterprocedures opgeven. Als de muur niet droog genoeg is, zal de schimmel snel terugkeren naar zijn plaats of zal hij hoogstwaarschijnlijk niet verdwijnen.

Stap 4

De volgende fase is de voorbereiding van een speciale oplossing. Voor deze doeleinden is een van de volgende geschikt: kopersulfaat, dat volgens de instructies moet worden verdund en met een borstel op de laesieplaats moet worden aangebracht. Bleekmiddel op chloorbasis verdund met water 1:11, aan te brengen met een kwast in 2-3 lagen. Of gewoon bleekmiddel, dat een onaangename geur heeft. Draag handschoenen en een gasmasker voordat u de oplossing op de muur aanbrengt. Behandel het volledige oppervlak van de muren en het plafond.

Stap 5

En pas na al deze maatregelen kun je beginnen met het afwerken van het plafond en de wanden.

Aanbevolen: