Hoe Zouten Uit Water Te Verwijderen?

Inhoudsopgave:

Hoe Zouten Uit Water Te Verwijderen?
Hoe Zouten Uit Water Te Verwijderen?

Video: Hoe Zouten Uit Water Te Verwijderen?

Video: Hoe Zouten Uit Water Te Verwijderen?
Video: 22 EENVOUDIGE MANIEREN OM EEN VLEK TE VERWIJDEREN DIE MAGISCH WERKT 2024, Maart
Anonim

Waterhardheid is de aanwezigheid daarin van onoplosbare verbindingen van calciummangaanzouten met een koolzuurbase (bicarbonaten). Om van de hardheid van het water af te komen, moet u er zouten van verwijderen. Er zijn verschillende manieren.

Hoe zouten uit water te verwijderen?
Hoe zouten uit water te verwijderen?

instructies:

Stap 1

Water bevriezen Bevriezen wordt voornamelijk gebruikt om water vers te maken, d.w.z. verwijder overtollig zout ervan. Deze methode is gebaseerd op de regel dat als het water schoon is, het bevriest bij een lagere temperatuur dan het water dat zout bevat. Alle stedelingen kennen dit patroon - om ijs te vermijden worden de wegen immers bestrooid met zout. Als u zout uit het water moet verwijderen, vries het dan in in de vriezer. Tegelijkertijd zal zuiver water in het begin bevriezen en als we ijskristallen beschouwen, moet er een "pekel" (een mengsel van zouten en water) tussen blijven. Giet deze pekel af zonder te wachten tot het bevriest. Verzamel schoon ijs en smelt het, je zou schoon water moeten krijgen zonder zoute onzuiverheden. Maar als u water bij een zeer lage temperatuur direct begint te bevriezen, kunnen zowel water als pekel meteen bevriezen. Kies daarom de gewenste temperatuur in de vriezer. Maar aan de andere kant, als het water absoluut geen zouten bevat, kan het niet nuttig zijn. Voor de menselijke gezondheid is de aanwezigheid van zouten in water inderdaad noodzakelijk.

Stap 2

Een andere manier om van zouten af te komen: kook water in een open vat, maar het moet zo worden gekookt dat het ongeveer 25-20 minuten kookt. In dit geval vervluchtigen organische verbindingen met een lager kookpunt uit het water. Iedereen kent kalkaanslag, er is niets meer dan hardheidszouten. Voor het koken werden de zouten opgelost in water. Na het koken worden de zouten (carbonaathardheid) verwijderd en wordt het water zachter. Maar koken leidt bovendien tot een afname van het water van calcium- en magnesiumzouten, die nodig zijn voor het menselijk lichaam. Deze methode is ook goed omdat bij een temperatuur van 100 graden een groot aantal ziekteverwekkende bacteriën afsterven.

Stap 3

Zuivering met een filter Koop een filter dat gebruik maakt van actieve kool, of liever een koolblok. Koolstofblok is een nieuwe technologische prestatie die gebruik maakt van actieve kool. Een koolstofblok wordt verkregen uit actief koolpoeder. Dit poedervormige mengsel wordt gemengd met fijngemalen polyethyleen. Het mengsel wordt verwarmd en er vindt sintering plaats (steenkooldeeltjes worden aan elkaar gelijmd met polyethyleen). Het resultaat is een monolithisch product met goede sorptie-eigenschappen. Zo'n dichte structuur houdt zeer schaarse deeltjes vast, tot enkele microns.

Aanbevolen: