Hoe Makelaars Geld Verdienen

Inhoudsopgave:

Hoe Makelaars Geld Verdienen
Hoe Makelaars Geld Verdienen

Video: Hoe Makelaars Geld Verdienen

Video: Hoe Makelaars Geld Verdienen
Video: Financiering Van Vastgoed | Hoe kan je investeren in vastgoed met weinig eigen vermogen? 2024, Maart
Anonim

Makelaarskantoren voorzien de bevolking van intermediaire vastgoeddiensten. Voor een bepaald percentage helpen ze onroerend goed te verkopen of te kopen, te leasen of te verhuren of te leasen. Op het eerste gezicht lijkt het erop dat dit inkomen vrij eenvoudig is, maar in feite is het niet altijd het geval.

Hoe makelaars geld verdienen
Hoe makelaars geld verdienen

instructies:

Stap 1

De stabiele vraag op de vastgoedmarkt bestaat al vele jaren, waardoor er onvermijdelijk aanbod ontstaat. Het intermediaire bedrijf waar makelaars zich mee bezig houden, wordt als een van de lucratieve beschouwd, maar het werk van een makelaar is niet zo eenvoudig. Voordat je geld gaat verdienen, moet je een vrij uitgebreide database en een breed scala aan klanten verzamelen. De database bevat informatie over de rechthebbenden op vastgoedobjecten, hun contactnummers, het type recht en het soort aanbod, d.w.z. hoe de rechthebbende van plan is over een appartement of huis te beschikken - om het te verkopen, te leasen of te leasen. Daarnaast wordt er technische informatie over het object in ingevoerd: type (appartement of woning), aantal kamers, verdieping of aantal verdiepingen in de woning, staat van de woning, kostprijs. De database bevat ook informatie over de vraag naar huisvesting: contactgegevens van natuurlijke personen en rechtspersonen - degenen die onroerend goed willen kopen, huren of huren, evenals de eisen die zij stellen aan de parameters en de staat van de huisvesting.

Stap 2

Sommige klanten nemen rechtstreeks contact op met het bureau via advertenties en advertenties die in de media en op internet zijn gepubliceerd. Maar een aanzienlijk deel van de klantenkring wordt alleen aangetrokken door uitzendkrachten, die privéadvertenties bestuderen in dezelfde kranten en op lokale internetportalen die gewijd zijn aan het vinden van huisvesting. Ze bellen potentiële klanten die aanbieden om te bemiddelen, en veel van degenen die een huis willen verkopen of kopen, of huren of huren, stemmen ermee in om dit te doen omdat ze tijd willen besparen bij het zoeken. En dan is het al een kwestie van techniek, wanneer uit de beschikbare aanbiedingen opties worden geselecteerd die het beste aansluiten bij de wensen van zowel de verkoper als de koper. Het blijkt dat het belangrijkste type inkomsten voor makelaarskantoren informatiediensten zijn.

Stap 3

De taak van het management van deze bureaus is om ze tegen een hogere prijs te verkopen. Er is in de regel geen vaste rente, aangezien er gevallen zijn waarin de klant bereid is meer te betalen dan de standaard 10% voor bemiddeling die is vastgesteld voor de aan- en verkooptransacties. Als het gaat om het huren of huren van appartementen, is de standaardvergoeding voor makelaarsdiensten 100% van de maandelijkse huur. Tegelijkertijd krijgt de agent die de optie direct geschikt vond voor de klant, op zijn best slechts 50% van het transactiebedrag, de rest gaat naar het bureau. Wanneer meerdere bureaus een gemeenschappelijke database gebruiken, kan een deel van het bedrag worden overgemaakt naar de rekening van het bureau dat de klantinformatie op de openbare informatiebron heeft geplaatst.

Aanbevolen: