Hoe Te Betalen Voor Een Geprivatiseerd Appartement?

Inhoudsopgave:

Hoe Te Betalen Voor Een Geprivatiseerd Appartement?
Hoe Te Betalen Voor Een Geprivatiseerd Appartement?

Video: Hoe Te Betalen Voor Een Geprivatiseerd Appartement?

Video: Hoe Te Betalen Voor Een Geprivatiseerd Appartement?
Video: De stad na corona 2024, Maart
Anonim

Geprivatiseerde gemeentelijke woningen worden overgedragen aan particulier bezit van burgers. De betaling wordt gedaan door de eigenaar van het onroerend goed op basis van kosten die zijn gemaakt in een enkel nederzettingscentrum, die worden geregeld door de artikelen 153-157 van de huisvestingscode van de Russische Federatie.

Hoe te betalen voor een geprivatiseerd appartement?
Hoe te betalen voor een geprivatiseerd appartement?

Het is nodig

een ontvangstbewijs van één afwikkelingscentrum

instructies:

Stap 1

Na registratie van eigendomsrechten bent u vrijgesteld van het betalen van huur, maar het eigendomsbewijs biedt een basis voor het berekenen van niet alleen de energierekeningen voor de gebruikte diensten. U betaalt volledig voor het onderhoud van huisvesting, algemene huishoudelijke diensten.

Stap 2

De eigenaar is verplicht om voor alle verbruikte diensten te betalen volgens kosten, die worden berekend op basis van het aantal geregistreerde en daadwerkelijk inwonende personen in het appartement of volgens de metingen van meetapparatuur, indien geïnstalleerd.

Stap 3

Betaling is onderhevig aan koud- en warmwatervoorziening, riolering, vuilophaal, gebruik van licht, gas en warmte. U moet apart betalen voor de diensten van technisch personeel dat is ingehuurd om de ingang en het aangrenzende gebied schoon te maken.

Stap 4

Als de huurder is vrijgesteld van het betalen van lopende en grote reparaties aan de gemeenschappelijke eigendom van een appartementsgebouw, is de eigenaar verplicht deze volledig te betalen. Daarnaast moet u betalen voor de diensten van het managementpersoneel van het appartementencomplex, andere betalingen doen voor het onderhoud van het gemeenschappelijke eigendom. Als de algemene vergadering van bewoners besluit om een intercom te plaatsen, bent u verplicht mee te betalen in de kosten voor het plaatsen ervan.

Stap 5

De betaling van belastingen wordt volledig toevertrouwd aan de eigenaar van de woning. De belastbare grondslag wordt berekend als een percentage van de kadastrale waarde van het onroerend goed. Als de kadastrale waardering van een appartement maximaal 300 duizend roebel is, betaalt u jaarlijks 0,1% van de kosten, van 300 tot 500 duizend roebel, de belasting wordt geheven voor een bedrag van 0,1-0,3%, van 500 duizend - 0,3- 2% …

Stap 6

De kadastrale waarde van woningen voor de berekening van de belastinggrondslag wordt jaarlijks herzien, informatie wordt ingediend bij het territoriale kantoor van de federale belastinginspectie van het Bureau of Technical Inventory.

Aanbevolen: