Waarom De Tarieven Voor Nutsvoorzieningen Zullen Stijgen?

Waarom De Tarieven Voor Nutsvoorzieningen Zullen Stijgen?
Waarom De Tarieven Voor Nutsvoorzieningen Zullen Stijgen?

Video: Waarom De Tarieven Voor Nutsvoorzieningen Zullen Stijgen?

Video: Waarom De Tarieven Voor Nutsvoorzieningen Zullen Stijgen?
Video: Waarom de huizenprijzen ondanks de coronacrisis blijven stijgen | NU.nl 2024, Maart
Anonim

In oktober 2012 zullen de burgers van ons land een stijging van de energierekeningen op hun portemonnee voelen - nieuwe tarieven voor nutsvoorzieningen zijn op 1 september van kracht geworden. Dit is de tweede fase van tariefverhogingen die de regering in 2012 heeft gepland.

Waarom de tarieven voor nutsvoorzieningen zullen stijgen?
Waarom de tarieven voor nutsvoorzieningen zullen stijgen?

De prijsstijging voor huisvesting en gemeentelijke diensten werd bewust in twee fasen uitgevoerd, met een verschil van twee maanden, om de bevolking niet te schokken. Volgens berekeningen had de inflatie 7% moeten zijn. Deze "goede" bedoelingen hebben echter geleid tot extra prijsstijgingen, die momenteel bijna het dubbele zijn van de officiële inflatie.

Zoals u weet, wil de overheid door de prijzen voor huisvesting en gemeentelijke diensten te verhogen ervoor zorgen dat de bevolking 100% betaalt van alle kosten van gemeentelijke diensten voor het onderhoud van de huisvesting en de gemeentelijke sector. Sinds 1 juli zijn de kosten van gas en elektriciteit gestegen en sinds 1 september zijn er nieuwe tarieven ingevoerd voor warmte-energie, watervoorziening, waterafvoer en afvalwaterzuivering. Huisvestings- en gemeentelijke diensten zijn van mening dat de belangrijkste reden voor de tariefverhoging de stijging van de groothandelsprijs van gas is.

Veel particuliere beheermaatschappijen, profiterend van een gunstige situatie voor hen, verhoogden de prijs van huisonderhoud. Gemeentelijke organisaties in de regio's hebben de vergoeding voor huisonderhoud verhoogd voor burgers die sociale huurcontracten hebben afgesloten.

De staat heeft een maximum percentage prijsverhogingen vastgesteld, voor de kosten van gas niet meer dan 15%, elektriciteit - niet meer dan 6%, de maximale verhoging van de tarieven voor watervoorziening en warmte-energie kan 5, 9% zijn. Vicepremier Dmitry Kozak verzekerde dat de regering streng zal toezien op de naleving van de plafondtarieven. De maximale groei van de tarieven voor wonen en gemeentelijke diensten in 2012 is vastgesteld op maximaal 11%. De volgende verhoging van de tarieven voor nutsvoorzieningen is vanaf 1 juli 2013.

Met de verhoging van de nutstarieven vanaf 1 september 2012 werden de betalingen voor alle soorten diensten opgesplitst in individuele (intra-appartement) betalingen en algemene huisbetalingen. In de bonnen worden verschillende regels betaald voor water, warmte, elektriciteit en dergelijke algemene huisdiensten zoals verwarming van de ingang, de werking van de lift, enz.

Ook is een nieuwe procedure voor de omgang met wanbetalers ingevoerd. Nu, zodra de schuld voor nutsvoorzieningen hoger is dan het bedrag van de driemaandelijkse betalingen, berekend op basis van het verbruik, krijgt de huurder een schriftelijke waarschuwing. Daarna, als de schuld nog steeds niet wordt terugbetaald, zullen nutsbedrijven de bron uitschakelen waarvoor er een vertraging in de betaling is.

Aanbevolen: