Hoe Fouten In Het Kadastraal Paspoort Van Een Woning In Op Te Lossen

Hoe Fouten In Het Kadastraal Paspoort Van Een Woning In Op Te Lossen
Hoe Fouten In Het Kadastraal Paspoort Van Een Woning In Op Te Lossen

Video: Hoe Fouten In Het Kadastraal Paspoort Van Een Woning In Op Te Lossen

Video: Hoe Fouten In Het Kadastraal Paspoort Van Een Woning In Op Te Lossen
Video: BIM voor Stedenbouw en Landschap 2024, Maart
Anonim

In 2017 werd de creatie van een uniforme database van vastgoedobjecten voltooid. Veel eigenaren, die een dienst hadden aangevraagd bij de territoriale afdelingen van de MFC, ontdekten een discrepantie tussen de gegevens in hun eigendomsdocumenten en het Unified State Register of Real Estate (USRN). Als gevolg van deze discrepantie ontvingen de eigenaren van onroerend goed weigeringen om de overdracht van rechten, kadastrale registratie van de staat, registratie van wijzigingen en het verkrijgen van resoluties te registreren.

Hoe fouten in het kadastraal paspoort van een woning in 2017 op te lossen
Hoe fouten in het kadastraal paspoort van een woning in 2017 op te lossen

Feit is dat de territoriale afdelingen van de MFC niet in staat zijn om de gegevens over het onroerend goed volledig te controleren en te corrigeren. Bij het aanvragen van een dienst bij de afdeling MFC kan een medewerker een fout melden, maar hij kan documenten niet weigeren. Om er zeker van te zijn dat de gegevens over het onroerendgoedobject correct worden ingevoerd, kunt u op de website rosreestr.ru het adres van het onroerendgoedobject, het registratienummer of het kadastraalnummer van het onroerendgoedobject invoeren in de zoekopdracht tabel en verkrijg de gegevens die beschikbaar zijn in het USRN.

U kunt ook een uittreksel van de USRN bestellen in de territoriale afdeling van de MFC, na betaling van een staatsvergoeding van 400 roebel en een kadastraal paspoort van het onroerendgoedobject, de staatsvergoeding is 350 roebel. Als u denkt dat er een fout is gemaakt, moet u contact opnemen met de territoriale afdeling van de MFC met een verklaring om een technische fout te corrigeren en documenten die bevestigen dat bij het invoeren van de gegevens in de rosregister-database, de fout daadwerkelijk is gemaakt. Na 5 werkdagen wordt de fout hersteld en kunt u documenten ontvangen die de aan u geleverde dienst of weigering bevestigen. Een technische fout is een typefout, of gegevens in het adres, gebied en andere parameters van de onroerende zaak die niet overeenkomen met de titel en andere documenten van de eigenaar, op basis waarvan deze gegevens zijn ingevoerd.

In geval van weigering om een technische fout toe te geven, is het noodzakelijk om wijzigingen aan te brengen in de documenten, op basis waarvan gegevens over het onroerendgoedobject worden overgedragen aan het USRN. Als er bijvoorbeeld discrepanties zijn in het adres van het object in het certificaat van staatsregistratie van rechten en het kadastrale paspoort van het onroerend goed, en de erkenning van een technische fout werd geweigerd, moet een aanvraag worden ingediend om het adres van de onroerend goed aan de afdeling Architectuur en Stedenbouw ter plaatse van het vastgoedobject, via de territoriale afdeling MFC. De aanvraag moet vergezeld gaan van het kadastrale paspoort van het onroerend goed, een kopie van het certificaat van staatsregistratie van rechten of een ander eigendomsdocument.

Bij de aanvraag kan de eigenaar of een andere persoon handelend op basis van een notariële volmacht van de eigenaar een aanvraag indienen. Een maand later, na ontvangst van de resolutie van de administratie van het district of de stad waarin het onroerend goed zich bevindt, moet u opnieuw een aanvraag indienen bij de territoriale afdeling van de MFC met een aanvraag voor wijziging van de USRN, waarbij u 350 roebel betaalt, evenals het besluit van de administratie bijvoegen.

Als gevolg van bovenstaande maatregelen zullen er wijzigingen worden aangebracht in het adres van het vastgoedobject in het kadastraal paspoort van het vastgoedobject, evenals in het USRN, en kunt u te allen tijde een uittreksel uit het USRN opvragen, die nieuwe gegevens over uw vastgoedobject zal bevatten. Door de documenten in overeenstemming te brengen, kunt u eventuele juridische stappen ondernemen met het onroerend goed.

Aanbevolen: