Balsem: Uiterlijk, Verzorging, Gebruik

Inhoudsopgave:

Balsem: Uiterlijk, Verzorging, Gebruik
Balsem: Uiterlijk, Verzorging, Gebruik

Video: Balsem: Uiterlijk, Verzorging, Gebruik

Video: Balsem: Uiterlijk, Verzorging, Gebruik
Video: Kellebeek College - Uiterlijke Verzorging 2024, Maart
Anonim

Het geslacht balsem verenigt honderden soorten eenjarige en vaste planten. Meerjarige balsems worden gekweekt als binnengewas. Ze zijn pretentieloos in de zorg, bloeien rijkelijk en voor een lange tijd.

Balsem: uiterlijk, verzorging, gebruik
Balsem: uiterlijk, verzorging, gebruik

instructies:

Stap 1

In Rusland is de beroemdste balsem "Waller", de populaire naam "Vanka nat", "Ogonyok" een weelderige plant van 25-70 cm hoog, met een sappige stengel en een dop van delicate bloemen, geschilderd in roze, wit, tinten van rood. Volgens de vorm van de knoppen zijn ze roze-vormig, camelia-vormig en kruidnagelvormig. De bladeren zijn scherp of elliptisch, met kleine tanden aan de randen. Gekweekt in een potcultuur, houdt van omgevingslicht, voelt goed op het oostelijke raam. In de zomer zal het het balkon, terras versieren.

Stap 2

Kan ook als eenjarig gewas in de tuin worden gekweekt. Zaai in dit geval in het vroege voorjaar zaden voor zaailingen. Plant op het bloembed in de vroege zomer, wanneer de dreiging van vorst voorbij is. Kan ook worden vermeerderd door stekken. Breek het apicale deel van de baarmoederstruik af, het wortelt gemakkelijk, groeit snel en begint na 1-1, 5 maanden te bloeien. Waller is geschikt voor verticaal tuinieren in hanging baskets. Vroeger was het een pretentieloze plant met bescheiden bloemen. Onlangs zijn er nieuwe variëteiten en hybriden gefokt, die verbazen met de verfijning van badstofknoppen, een verscheidenheid aan kleuren.

Stap 3

Het verzorgen van balsem is eenvoudig, niet lastig en voor alle soorten en soorten hetzelfde. "Vanka nat" verdraagt geen direct zonlicht, de beste plaats voor hem is een pier tussen de ramen, de bloemen van een plant die in een lichte halfschaduw staat, hebben heldere, verzadigde kleuren. Het is niet veeleisend voor het temperatuurregime, in de winter geeft het de voorkeur aan +12 +16 graden. De bloem is vochtminnend, in de zomer heeft hij regelmatig overvloedig water nodig. Geef tuinbalsems elke dag water bij warm weer, spuit constant balsems binnenshuis, dit bespaart spintmijten. De "Ogonyok" heeft geen rustperiode, vergeet daarom in de winter niet "te drinken".

Stap 4

Geef het aan het begin van de lente elke 10 dagen kunstmest voor bloeiende planten; in de winter is het voldoende om het elke twee maanden te voeden met een hoog gehalte aan fosfor en kalium. Na verloop van tijd groeit de balsem, wordt onaantrekkelijk, vernieuwt de plant na 2-3 jaar.

Stap 5

De bloeiperiode van "Vanka nat" is lang, van juli tot de late herfst, vanwege zijn schoonheid en expressiviteit wordt het veel gebruikt in landschapsappartementen. In landschapsontwerp worden ze omlijst door bloembedden, ze zijn geplant in mixborders. De helende eigenschappen van de plant zijn bekend, traditionele genezers maken er afkooksels en infusies van, die helpen bij blaasontsteking, zijn een goede remedie voor de behandeling van zweren en wonden.

Aanbevolen: