Wat Te Doen In De Gaten Bij Het Planten Van Tomatenzaailingen In De Bedden?

Wat Te Doen In De Gaten Bij Het Planten Van Tomatenzaailingen In De Bedden?
Wat Te Doen In De Gaten Bij Het Planten Van Tomatenzaailingen In De Bedden?

Video: Wat Te Doen In De Gaten Bij Het Planten Van Tomatenzaailingen In De Bedden?

Video: Wat Te Doen In De Gaten Bij Het Planten Van Tomatenzaailingen In De Bedden?
Video: Tomaten zaailingen uitplanten. mijn geheim 2024, Maart
Anonim

Tomaten behoren tot die groentegewassen die overvloedige minerale voeding nodig hebben, maar overtollig organisch materiaal in de tuin kan een slechte dienst bewijzen. De zaailingen zullen beginnen te "vetmesten" en er zal geen rijke oogst zijn.

Wat te doen in de gaten bij het planten van tomatenzaailingen in de bedden?
Wat te doen in de gaten bij het planten van tomatenzaailingen in de bedden?

Meestal wordt een tomatentuin van tevoren voorbereid. Alle benodigde componenten worden aan de grond toegevoegd en opgegraven. Om verschillende redenen kunnen zomerbewoners dit niet altijd doen. Daarom kan alles wat nodig is om tomatenstruiken te voeden, worden toegevoegd bij het planten van zaailingen. Het belangrijkste is om de grond mechanisch goed voor te bereiden. Het moet vrij zijn van klonten en onkruid.

Putten voor aanplant worden gegraven, afhankelijk van de wortels en de staat van de zaailingen, niet meer dan 20 cm diep, en er kan meer in de breedte worden gemaakt, omdat de wortels van tomaten goed in de breedte groeien.

-. Het is noodzakelijk voor de wortels, en in het geval van overvoeding van de planten met stikstof, zal het hen helpen om vet te worden. Elk gaatje heeft minstens één theelepel nodig als het dubbel superfosfaat is. Indien eenvoudig, dan een eetlepel.

-. Het is een zeer belangrijk onderdeel voor de ontwikkeling van struiken, vruchtvorming en smaak. Het vereist minstens één eetlepel per gat. U kunt kaliummagnesium gebruiken, maar het wordt zelden op de markt gevonden.

Het is noodzakelijk voor tomaten, vooral grootfruitige en kasvariëteiten hebben het nodig. Je kunt magbor gebruiken. De dosering is erg klein, op de punt van een mes voor één plant.

- bevat calcium, dat ook nodig is voor tomaten, een handvol per gat. Calcium helpt om overlast als toprot bij warm weer te voorkomen. Calciumnitraat is een analoog die dolomiet kan vervangen. Het wordt 1/3 theelepel per putje toegevoegd. Als er as is, een half glas per gat. Je moet je niet laten meeslepen door as. Omdat het de grond sterk alkaliseert en tomaten een lichtzure grond nodig hebben.

U kunt complexe minerale mengsels gebruiken in korrels van Fertik, Omu, Malyshok en anderen. Alle noodzakelijke componenten, inclusief de sporenelementen boor, mangaan, koper, die zo noodzakelijk zijn voor tomaten, zitten erin. Als u geld bespaart, is nitrophoska ook geschikt. In arme gronden kun je een volle eetlepel mest in het gat doen.

Wat betreft humus, compost en alle organische stoffen in droge vorm of infusies, het is beter om ze niet te misbruiken. Stikstof is nodig voor zaailingen vóór de vorming van bloemtrossen en voor het gieten van fruit.

Alle voedingsstoffen worden gemengd met niet-gemorste grond.

image
image

Vervolgens worden de gaten met water gegoten, waaraan fytosporine of een zwakke oplossing van kaliumpermanganaat wordt toegevoegd, en tomatenstruiken worden geplant. De onderste bladeren worden, als ze de grond raken, verwijderd. Daarna kunnen de geplante planten weer water krijgen zodat de wortels goed in de grond liggen en er geen lucht in de wortelzone komt.

image
image

Na het planten mogen tomaten 7-10 dagen niet worden bewaterd. Gedurende deze tijd zullen de zaailingen krachtige wortels vormen die diep in de tuin zullen gaan.

Na het planten is het raadzaam om ongeharde zaailingen tegen zonnebrand te bedekken met een dekkend licht materiaal.

Voeding in de gevulde gaten bij het planten van tomatenzaailingen is voldoende totdat de eerste borstels worden gevormd. Wanneer planten vruchtdragend zijn, moet indien nodig extra bemesting worden uitgevoerd.

Aanbevolen: