Wanneer Paprika's, Komkommers En Tomaten Voor Zaailingen Planten In 2017?

Wanneer Paprika's, Komkommers En Tomaten Voor Zaailingen Planten In 2017?
Wanneer Paprika's, Komkommers En Tomaten Voor Zaailingen Planten In 2017?

Video: Wanneer Paprika's, Komkommers En Tomaten Voor Zaailingen Planten In 2017?

Video: Wanneer Paprika's, Komkommers En Tomaten Voor Zaailingen Planten In 2017?
Video: Pepers en Paprika's kweken van zaaien tot oogsten 2024, Maart
Anonim

Het planten van tuinbouwgewassen voor zaailingen in elke regio begint op zijn eigen tijd, en hoe zuidelijker de regio, hoe eerder het planten. Om ervoor te zorgen dat de zaailingen sterk zijn voordat ze naar een vaste plaats worden getransplanteerd, maar niet overwoekerd, is het belangrijk om niet verkeerd te rekenen met het zaaitijdsbestek.

Wanneer paprika's, komkommers en tomaten voor zaailingen planten in 2017?
Wanneer paprika's, komkommers en tomaten voor zaailingen planten in 2017?

Wanneer komkommers voor zaailingen planten in 2017?

Als u zich wendt tot het advies van ervaren tuiniers, dan is de optimale tijd voor het zaaien van komkommers voor zaailingen de periode van begin april tot half mei. Nauwkeurigere plantdata voor tuinders die in bepaalde regio's wonen, zijn van henzelf. Het feit is dat het bij het planten van zaden voor zaailingen de moeite waard is om veel te overwegen, bijvoorbeeld de variëteit aan komkommers, het klimaat in uw regio, waar de zaailingen in de toekomst zullen worden getransplanteerd (in een kas of open grond). Het is de moeite waard eraan te denken dat komkommerzaailingen gemiddeld 30-35 dagen na het planten klaar zijn voor transplantatie naar een vaste plaats (gedurende deze tijd verschijnen er al 2-4 bladeren in de spruiten). De transplantatie kan worden uitgevoerd wanneer de grond is opgewarmd tot een temperatuur van minimaal 13-15 graden. In het centrale deel van Rusland kunnen zaailingen bijvoorbeeld op 15-20 april in een kas worden getransplanteerd (de kas moet natuurlijk worden verwarmd), in een onverwarmde kas - op 10-15 mei en in de volle grond - van begin tot half juni.

Het is vermeldenswaard dat komkommers verplanten niet goed genoeg verdragen, dus plant ze indien mogelijk onmiddellijk op een vaste plaats in een kas of open grond, zodat u uiteindelijk gezondere planten zult kweken met uitstekende immuniteit. En toch, hoe langer de daglichturen waarin de komkommers worden geplant, hoe hoger de opbrengst van planten in de toekomst.

image
image

Wanneer tomaten voor zaailingen planten in 2017?

De eerste scheuten na het planten van tomaten kunnen na ongeveer een week worden waargenomen. Als we rekening houden met het feit dat het verplanten van zaailingen van deze cultuur niet eerder dan 60 dagen na het verschijnen van de eerste spruiten kan worden uitgevoerd, en de luchttemperatuur tijdens de transplantatie niet lager mag zijn dan 17 graden, dan na het maken van kleine berekeningen, u kunt precies zien wanneer het beter is om tomaten voor zaailingen in uw omgeving te planten. Als u bijvoorbeeld in centraal Rusland woont, waar deze temperatuur pas begin juni wordt bereikt, en u in de toekomst van plan bent zaailingen in de volle grond te transplanteren, dan is de optimale tijd voor het planten van tomaten voor u de periode van maart 27 t/m 3 april (+/- week).

Wanneer paprika's voor zaailingen planten in 2017?

Peper is een nogal veeleisende cultuur; de zaailingen zijn niet eerder dan 70 dagen na het verschijnen van de eerste scheuten klaar om te planten. Omdat de ontkieming van peperzaden te veel varieert (sommige zaden komen na 7 dagen uit, andere zijn niet genoeg voor twee weken), en planttransplantatie naar een vaste plaats kan alleen worden uitgevoerd als de gemiddelde dagelijkse temperatuur ten minste 15 graden is (en in elke regio bereikt het dit punt in zijn eigen tijd), kunnen de exacte landingsnummers alleen onafhankelijk worden berekend. Als je in centraal Rusland woont, waar paprika's niet eerder dan 10 juni in de volle grond kunnen worden geplant, terwijl je voor het planten zaden neemt met een kiemkracht van 10 dagen, tel dan gewoon ongeveer 80 dagen terug vanaf de geschatte plantdag. In jouw geval blijkt dat de optimale tijd voor het planten van paprika's 22 maart is.

Wanneer paprika's, komkommers en tomaten voor zaailingen planten in 2017 volgens de maankalender?

Gunstige dagen voor het planten van tomaten voor zaailingen zijn de dagen van de groeiende maan, evenals de perioden waarin de maan in het teken "Tweeling", "Schorpioen" en "Steenbok" staat. In februari 2017 zijn dit de 5e, 6e, 16e, 17e en 22e, in maart - de 4e, 5e, 15e, 16e, 17e, 20e, 21e en 22e, in april - 1, 12, 13, 14, 17, 18, 28 en 29. Wat betreft de optimale dagen voor het planten van komkommers voor zaailingen volgens de maankalender, zijn in 2017 gunstig 1, 5, 12 en 14 februari, 9, 18, 22, 26, 27 en 28 april, 4, 15, 19, 24, 21 en 30 mei. Paprika's kunnen, net als elk ander gewas, het beste worden geplant tijdens de wassende maan, maar de planten zullen net zo sterk zijn als ze worden geplant op de dagen van de afnemende maan, die zich in de tekens Weegschaal, Schorpioen en Waterman bevinden. Uit bovenstaande gegevens concluderen we dat het in 2017 mogelijk is om op 13, 14, 15, 16, 17, 23, 24, 25 maart en op 13, 14, 15, 16, 17, 23 februari te beginnen met het planten van paprika's. 24 maart.

Aanbevolen: