Hoe Broccoli Te Kweken?

Hoe Broccoli Te Kweken?
Hoe Broccoli Te Kweken?

Video: Hoe Broccoli Te Kweken?

Video: Hoe Broccoli Te Kweken?
Video: Broccoli kweken - Complete gids - Zaad om te oogsten 2024, Maart
Anonim

Broccoli is een eenjarige plant uit de koolfamilie. Het is een dieetproduct, dus zelfs kleine kinderen kunnen het gebruiken. Het geboorteland van kool is het oostelijke Middellandse Zeegebied en Klein-Azië. In Rusland is deze groente erg populair, maar hij levert het beste op in regio's waar een koel, vochtig klimaat heerst.

Hoe broccoli te kweken?
Hoe broccoli te kweken?

Kies eerst de koolsoort. U kunt vroeg-, midden- en laatrijpende broccoli kopen. Als je zo vroeg mogelijk wilt oogsten, kies dan het ras dat je in kasomstandigheden wilt kweken.

Zaai begin maart koolzaden in een bak aarde. Nadat de zaailingen zijn ontkiemd, maak je een keuze, dat wil zeggen, plant de zaailingen in potten. Verhoog de luchttemperatuur tot 21°C. Begin na een paar dagen met het afharden van de planten, stel hiervoor het volgende temperatuurregime in: 17 ° C gedurende de dag en 9 ° C 's nachts. Voer de zaailingen uit in een zonnige kleur, maar oververhit niet.

Wanneer de kool 5-6 echte bladeren heeft, verplant de planten dan in de volle grond. Als u een grote opbrengst wilt behalen, kiest u voor het planten vruchtbare grond met een Ph-waarde van 6-6, 5. Maak het gebied vrij van onkruid en breng ammoniumnitraat aan op de grond.

Plant de planten zo dat de afstand tussen de rijen ongeveer 50 cm is en tussen de broccoli - 30 cm De eerste voeding moet 15 dagen na het planten van de planten worden gedaan. Hiervoor 500 ml toorts en 1 tl. Los ureum op in 10 liter water. Voeg bij de wortel toe.

Geef de broccoli vaak genoeg water, want hij houdt niet van uitdroging. Maak wekelijks de grond los tot een diepte van ongeveer 8 cm. Verwijder onkruid tijdig, aangezien dit de planten kan verpletteren.

Je moet oogsten totdat de bloemknoppen zijn uitgebloeid. Bovendien is het aan te raden dit in de ochtend te doen. Enkele dagen na de oogst kunt u zijscheuten aan de plant vinden, deze verwijderen en invriezen. Als je ziet dat de koppen licht beschadigd zijn, is het beter om ze meteen te koken, en je moet ze niet invriezen, ze zullen nog steeds bederven.

Broccoli kan verschillende plagen aanvallen, bijvoorbeeld boxworm, koolmot en anderen. Spuit de planten daarom ter preventie met bestrijdingsmiddelen.

Aanbevolen: