Wit En Hout - Scandinavische Stijl

Wit En Hout - Scandinavische Stijl
Wit En Hout - Scandinavische Stijl

Video: Wit En Hout - Scandinavische Stijl

Video: Wit En Hout - Scandinavische Stijl
Video: WitHout (Rudy de Wit & Stefan van den Hout) - Deze Dromer (officiële videoclip) 2024, Maart
Anonim

In het hoge noorden, waar ooit de Vikingen woonden, ontstond de Scandinavische stijl. Korte dagen, lange nachten gaven veel ideeën om het interieur vorm te geven.

Wit en hout - Scandinavische stijl
Wit en hout - Scandinavische stijl

Het constante tekort van de zon zette ontwerpers ertoe aan om wit toe te voegen aan de omgeving. Deze kleur is inherent aan zowel de hoofdstijl als de elementen en details. Het hele concept komt voort uit de wens om zoveel mogelijk licht toe te voegen aan de ruimte van het huis. Hier komen enorme ramen het kleurenschema te hulp, van plafond tot vloer, die alle zonnestralen, gepresenteerd door het licht, willen opvangen. De witte kleur doet denken aan de sneeuw die op het land van dit gezegende land ligt. Je krijgt de indruk dat je een sneeuwpop bezoekt.

Denk niet dat de Scandinavische stijl eentonig en saai is. Kleuraccenten in de vorm van verschillende kleine dingen voegen originaliteit toe: kussens, servetten, dozen voor het opbergen van verschillende dingen. Natuurlijk worden niet alleen materialen in wit gebruikt in de decoratie, het is alleen dat het gebruik ervan niet zo talrijk is. Bij de materiaalkeuze gaat de voorkeur uit naar natuurlijke variëteiten van grondstoffen. Vooral de boom. Het gebruik ervan is een trend in de geschiedenis van het schiereiland, toen hout het belangrijkste materiaal was voor de productie van woningen en andere dringend noodzakelijke huishoudelijke artikelen.

Bij het inrichten van een kamer in Scandinavische stijl worden houten vloeren met minimale verwerking een onmisbaar element. Meubels moeten van hout zijn, gesneden, handgemaakt. Ook planken, kozijnen en houten dakranden zijn welkom. De rest van de stijl is vergelijkbaar met minimalisme: dezelfde beknoptheid, bescheidenheid en pretentieloosheid bij de selectie van meubels.

Een Scandinavisch interieur creëren is niet moeilijk. Hoewel er achter alle schijnbare eenvoud iets is dat ervoor zorgt dat je je na een korte afwezigheid naar huis haast, dichter bij een warme deken en hete thee, om te genieten van het gevoel van vrede en stil geluk.

Aanbevolen: