Hoe Gezonde Zaailingen Op De Juiste Manier Te Kweken?

Inhoudsopgave:

Hoe Gezonde Zaailingen Op De Juiste Manier Te Kweken?
Hoe Gezonde Zaailingen Op De Juiste Manier Te Kweken?

Video: Hoe Gezonde Zaailingen Op De Juiste Manier Te Kweken?

Video: Hoe Gezonde Zaailingen Op De Juiste Manier Te Kweken?
Video: Paprika's zaailingen planten in detail. 2024, Maart
Anonim

Met de komst van de lente beginnen tuinders en zomerbewoners paprika's, tomaten, kool, komkommers en andere gecultiveerde planten te planten. Maar het is niet altijd mogelijk om gezonde en hoogwaardige zaailingen te krijgen. Daarom is het zo belangrijk om de regels voor het thuis kweken van zaailingen te volgen en om veelvoorkomende fouten te voorkomen.

Hoe gezonde zaailingen op de juiste manier te kweken?
Hoe gezonde zaailingen op de juiste manier te kweken?

Selectie van capaciteit

De keuze van de container hangt af van of je in de toekomstige zaailingen gaat duiken. Zaden in bulk planten in een gewone container is een snelle en vrij eenvoudige manier om zaailingen te laten ontkiemen. Na het verschijnen van het tweede paar bladeren, moeten de zaailingen in aparte potten worden gedoken.

Als je niet wilt duiken met zaailingen, is het aan te raden om twee zaden in aparte containers te planten (kant-en-klare zaailingpotten, cassettes of andere geïmproviseerde middelen met gaten in de bodem). De handigste potten om te gebruiken zijn potten gemaakt van geperst rijstmeel of turf, waarin de planten in de grond worden getransplanteerd (later worden de potten in de grond afgebroken). Het is beter om komkommers, aubergines en courgettes onmiddellijk in aparte containers te zaaien, omdat het wortelstelsel van deze planten vrij gevoelig is voor beschadiging tijdens transplantatie.

Zaailing grond

Om zaailingen te kweken, moet u een speciaal grondmengsel gebruiken dat bestaat uit drie delen humus, vier delen zand en drie delen tuinaarde. Zeef alle ingrediënten door een fijne zeef en desinfecteer ze vervolgens in de magnetron, oven of stoom. Het is mogelijk om de kwaliteit van de grond te verbeteren met behulp van perliet of vermiculiet, die de grond verzadigen met lucht, de waterdoorlatendheid behouden en de kans op vallende spruiten verminderen. Vul de containers of potten met het voorbereide substraat, er mogen geen holtes in de grond zijn.

Verlichting en temperatuur

Verlichting is een belangrijke voorwaarde voor zaadkieming en sterke zaailingen. Als er niet genoeg licht is, zullen de scheuten zwak, bleek en langwerpig zijn. Zaailingen moeten dagelijks 14-16 uur fel licht krijgen. Daarom is het aan te raden om fluorescentielampen te gebruiken. Keer containers regelmatig om om ervoor te zorgen dat de zaailingen gelijkmatig worden verlicht. Kieming van zaden moet plaatsvinden bij een temperatuur van 22-25 graden. Zaailingen moeten op 15-19 graden worden bewaard. Lagere temperaturen vertragen de groei van planten, maar de zaailingen zullen meer winterhard, sterker en geharder zijn.

Zaailingen water geven

De potgrond mag niet uitdrogen. Ook waterstagnatie mag niet worden toegestaan. Houd de grond altijd vochtig, spuit de spruiten en geef water met een spuitfles. De volwassen zaailingen moeten worden bewaterd met bezonken water op kamertemperatuur uit een gieter. Volwassen zaailingen kunnen door de pan worden bewaterd, dit stimuleert de ontwikkeling van een vertakt en sterk wortelstelsel.

Topdressing

Nadat de jonge scheuten de tweede set bladeren hebben losgelaten, is het tijd voor regelmatige voeding. Hiervoor kunt u vloeibare of korrelige minerale meststoffen gebruiken. Wees voorzichtig, overtollige kunstmest kan de kwaliteit van de zaailingen beïnvloeden, het zal dun en langwerpig worden.

Aanbevolen: