Hoe En Wanneer Petunia's Voor Zaailingen Te Zaaien?

Inhoudsopgave:

Hoe En Wanneer Petunia's Voor Zaailingen Te Zaaien?
Hoe En Wanneer Petunia's Voor Zaailingen Te Zaaien?

Video: Hoe En Wanneer Petunia's Voor Zaailingen Te Zaaien?

Video: Hoe En Wanneer Petunia's Voor Zaailingen Te Zaaien?
Video: Hoe zaaien & jonge plantjes verzorgen ? 2024, Maart
Anonim

Heldere petunia is de favoriet van veel bloementelers, dus benaderen ze de teelt met speciale toewijding. Om petunia te plezieren met zijn bloei, moet je de zaden voor zaailingen correct en op tijd zaaien.

Bloeiende petunia
Bloeiende petunia

Selectie van petuniazaden

Voor gezonde en sterke zaailingen is het belangrijk om kwaliteitszaden te selecteren. Eerst moet u beslissen over de variëteit en variëteit van petunia's. Dan moet je zaden met of zonder schaal selecteren. De zaden van petunia in de schaal ontkiemen iets later dan normaal, maar ze zijn niet bang voor ziekten. Ervaren bloemenkwekers adviseren om zaden van buitenlandse producenten te kopen, verwijzend naar hun kwaliteit en hoge kiemkracht.

Zaaidata voor petunia's

Meestal worden petunia-zaden in februari voor zaailingen gezaaid. Maar sommige late soorten moeten al midden of eind januari worden geplant. Bij zo'n vroege zaai moeten containers met aarde waarin de zaden zijn geplant, worden verlicht met speciale lampen. Volgens de maankalender, om goede zaailingen te krijgen Gunstige dagen In maart wordt volgens de maankalender aanbevolen om petunia te zaaien

Hoe petunia te zaaien?

Voor het zaaien van petunia's moet u een geschikte voedingsbodem gebruiken. U kunt hiervoor speciale grond kopen of zelf bereiden. Grond voor het planten van petuniazaden moet ook worden gebruikt voor het zaaien van speciale turftabletten.

Beeld
Beeld

Eenvoudige, ongecoate zaden zijn moeilijk op afstand te zaaien. Daarom kun je een deel van de zaden mengen met tien delen gecalcineerd zand. Zaai een mengsel van zaden met zand op het oppervlak van de grond en bevochtig overvloedig met een spuitfles.

Gecoate zaden zijn veel gemakkelijker te zaaien dan gewone zaden. Je hoeft ze alleen maar op een afstand van ongeveer 1,5 cm van elkaar in de grond te zetten. Druk ze vervolgens een beetje in de grond en bevochtig ze met een spuitfles.

Na het zaaien van zaden moeten containers met aarde worden afgedekt met glas of transparante film en op een warme en lichte plaats worden geplaatst. Bij gebrek aan licht en warmte Het is noodzakelijk om in de eerste week na het zaaien een temperatuur van ca

Aanbevolen: