Hoe Petunia-zaailingen Te Kweken?

Inhoudsopgave:

Hoe Petunia-zaailingen Te Kweken?
Hoe Petunia-zaailingen Te Kweken?

Video: Hoe Petunia-zaailingen Te Kweken?

Video: Hoe Petunia-zaailingen Te Kweken?
Video: Hoe zaaien & jonge plantjes verzorgen ? 2024, Maart
Anonim

Om elegante bloempotten te krijgen die de hele zomer verrukt zijn van hun onophoudelijke bloei, kiezen velen voor petunia's. Je kunt petunia-zaailingen ook thuis kweken en de benodigde variëteiten kiezen op kleur en bloemvorm.

Hoe petunia-zaailingen te kweken?
Hoe petunia-zaailingen te kweken?

Het is nodig

  • - grond om te planten;
  • - petuniazaden;
  • - kaliumpermanganaat;
  • - bladmeststoffen.

instructies:

Stap 1

Als er niet genoeg licht in de kamer is, sla dan petuniazaden op in een iets grotere hoeveelheid. Bereid de grond voor op het planten van zaden met 2 delen humus, 2 delen turf en 1 deel zand. Je kunt leemachtige grond nemen. Voeg kalk toe aan de grond met een hoge zuurgraad.

Stap 2

Zeef de grond door een grove zeef en dan nog een keer door een fijnere. Doe een grove bodemzeef in de voorbereide bak op de bodem, voeg dan een kleinere toe en giet het kleinste deel van de grond erop.

Stap 3

Bepaal de noodzakelijke timing voor het begin van de bloei van petunia. Bloei begint 70-75 dagen na het zaaien van de zaden. Als je de zaailingen van achtergrondverlichting kunt voorzien, kun je de zaden in februari zaaien.

Stap 4

Na het bevochtigen van de voorbereide grond, verspreidt u de zaden op het oppervlak en besproeit u ze met water uit een spuitfles. Petunia-zaden zijn erg klein, dus bedek ze met een laag aarde van niet meer dan 1-2 mm. Je kunt helemaal niet met aarde bedekken.

Stap 5

Bedek de container met glas (papier kan worden gebruikt) totdat het eerste blad met scheuten verschijnt. Houd de kamertemperatuur op 20-23 ° C.

Stap 6

Spuit de gewassen de eerste week dagelijks 1-2 keer, voeg kaliumpermanganaat toe aan een lichtroze kleur water. Vervolgens moet water worden gegeven als dat nodig is.

Stap 7

Voed de zaailingen door ze te besproeien met in water oplosbare bladmeststoffen. Het is mogelijk om petunia-zaailingen te kweken met de groeistimulerende middelen "Tsikron" of "Epin-Extra", maar ze kunnen niet meer dan 2-3 keer worden gespoten.

Stap 8

Als de zaailingen ziek zijn, bestrooi ze dan met droog fijn zand of as en plant ze indien mogelijk. Je kunt zaailingen spuiten met oplossingen "Ridomila MC", "Ridomila Gold MC", "Profita" (per liter water - 2-2, 5 g).

Stap 9

Wanneer een tweede blad verschijnt, plant u elke zaailing in aparte turfpotten en in april kunt u de zaailingen overbrengen naar kassen. Zaailingen verdragen gemakkelijk lentevorst.

Stap 10

Plant in de tweede helft van mei (in centraal Rusland) de volwassen zaailingen in de grond.

Aanbevolen: