De Beste Komkommersoorten Om Buiten Te Kweken

Inhoudsopgave:

De Beste Komkommersoorten Om Buiten Te Kweken
De Beste Komkommersoorten Om Buiten Te Kweken

Video: De Beste Komkommersoorten Om Buiten Te Kweken

Video: De Beste Komkommersoorten Om Buiten Te Kweken
Video: 30 MUST-KNOW HACKS VOOR JE TUIN 2024, Maart
Anonim

In de winter komt de tijd dat je groentezaden moet inslaan. Vooral komkommers zijn vooral populair. Welke soorten groenten om te kiezen voor planten in het open veld?

De beste komkommersoorten om buiten te kweken
De beste komkommersoorten om buiten te kweken

Bij het buiten kweken van komkommers zijn er verschillende belangrijke factoren waarmee u rekening moet houden. Ten eerste houden ze van warmte. Daarom is het onmogelijk om ze in het vroege voorjaar in de volle grond te planten. Pas als het buiten warm weer met temperaturen boven de +10 graden is, beginnen ze aan dit proces.

En ten tweede houden komkommers erg van vocht en zon. Dat wil zeggen, je kunt ze niet in de schaduw planten. En u moet het vochtgehalte van de grond nauwlettend volgen. Laat het niet uitdrogen en geef het op tijd water.

Buitenkomkommers worden meestal onder folie gekweekt. Om dit te doen, plaatst u bogen over het bed en rekt u de film uit. Met deze teeltmethode kunnen komkommers 2-3 weken eerder in de volle grond geplant worden dan in normale buitenomstandigheden.

De opbrengst van komkommers hangt volledig af van hun variëteit en hun aanpassingsvermogen aan de groeiomstandigheden. Er is een enorme verscheidenheid aan variëteiten van dit groentegewas. Maar sommigen van hen zijn al lang bekend en hebben zich behoorlijk goed bewezen bij tuinders.

TOP-3 variëteiten komkommers voor volle grond

Beeld
Beeld

Adam

Dit is een vroege hybride, die na 40-45 dagen na het verschijnen van de eerste scheuten vruchten begint af te werpen. Een heel groot pluspunt van dit ras is dat de planten tot één stengel worden gevormd en praktisch niet indikken. De vruchten bereiken een lengte van 10 cm en dan vertraagt hun groei. Dit voorkomt dat de komkommers heel lang geel worden. Ras "Adam" heeft een hoge weerstand tegen verschillende ziekten.

Mier

Een zeer vroeg rijpende hybride die al 36-38 dagen na het verschijnen van de eerste scheuten vruchten begint af te werpen. Komkommers groeien in trossen van meerdere vruchten in één knoop. Hoe hoger de verlichting, hoe meer komkommers aan de planten worden gebonden. De vruchten worden 9-11 cm lang. Komkommers van deze variëteit worden gebruikt voor het beitsen, het maken van verse salades en het inblikken. Deze hybride heeft een verhoogde weerstand tegen vele ziekten van komkommers: echte meeldauw, komkommermozaïek, olijfvlek. Komkommers van de variëteit "Ant" worden begin juni in de volle grond in centraal Rusland geplant.

echte kolonel

Een andere zeer populaire vroegrijpe variëteit van komkommers voor volle grond. Het verschilt alleen van zijn voorgangers doordat de kassen groter zijn. Ze worden tot 15 cm lang en zijn heldergroen van kleur. Ook onderscheidt deze variëteit zich vooral door het feit dat komkommers tegelijkertijd in zeer grote hoeveelheden worden gegoten. Dat is ideaal voor die tuinders die het gewas gaan gebruiken voor beitsen en inblikken. Planten hebben geen extra verzorging en vorming in het open veld nodig.

Al deze soorten komkommers zijn al lang bekend bij ervaren tuiniers. Maar voor beginners zal deze informatie erg handig zijn.

Aanbevolen: