Schoonmaakrobot: Droom Of Werkelijkheid

Inhoudsopgave:

Schoonmaakrobot: Droom Of Werkelijkheid
Schoonmaakrobot: Droom Of Werkelijkheid

Video: Schoonmaakrobot: Droom Of Werkelijkheid

Video: Schoonmaakrobot: Droom Of Werkelijkheid
Video: Silvia - Droom van werkelijkheid, HQ 2024, Maart
Anonim

De droom van een stille en uitvoerende robot die stofzuigt, verspreide dingen verzamelt en afwast, is eindelijk uitgekomen. Schoonmaakrobots zijn al uitgevonden, ontworpen en werken met man en macht - elk model heeft echter gebreken die moeten worden geëlimineerd.

Robotreiniger
Robotreiniger

Een van de beste modellen wordt beschouwd als de Japanse robothuisvrouw SmartPal V. Ze kan het appartement opruimen door dingen op hun plaats te zetten, stof af te vegen en te stofzuigen. Dankzij de ingebouwde microfoon kan hij zelfs spreken - individuele eenvoudige zinnen horen en begrijpen (in het Japans), en reageren (ook in het Japans).

Hij beweegt met de snelheid van een ontspannen persoon, 3,6 km / u, het maximale gewicht dat hij kan tillen is 2 kg. Hij heeft 21 bedrijfsmodi en die moeten onafhankelijk van elkaar worden geschakeld.

Een krachtigere robot van het Spaanse bedrijf Pal Technology Robotics heet REEM-B. Hij beweegt nog langzamer, ongeveer 1-1,5 km / u, maar hij kan lasten met een gewicht tot 12 kg heffen. Deze robotstofzuiger kan het huis 2 uur schoonmaken zonder op te laden - een echt record voor een vergelijkbaar model. Hij scant en legt dingen op zijn plaats, praat met een persoon, is goed thuis in het appartement, maakt een plan van het gebied en memoriseert het.

Een kleine robothuisvrouw ReadyBot van het Amerikaanse bedrijf wast perfect af. Dit is het belangrijkste voordeel, maar helaas kan hij slechts 30-50% van het huishoudelijk werk aan dat beschikbaar is met SmartPal V en REEM-B. Hij verzamelt borden van de tafel, verwijdert etensresten, laadt ze in de vaatwasser, veegt ze van tafel.

Hoe een schoonmaakrobot te kopen?

Al deze robots zijn nog steeds slechts experimentele monsters. Terwijl wetenschappers werken aan de ontwikkeling van slimme machines, worden huisvrouwen gedwongen om zelf de afwas te doen en het huis schoon te maken. Het verschijnen van schoonmaakrobots in winkels is echter een kwestie van de komende jaren. Zo maakte het Amerikaanse bedrijf Readybot Robot Challenge bekend dat ReadyBot binnenkort in massaproductie zal verschijnen - zodra de software van de robot klaar is. In de tussentijd zijn alleen robotstofzuigers, vloerreinigers, wasmachines en vaatwassers beschikbaar voor huisvrouwen.

Aanbevolen: