Hightech Stijl In Interieurdesign

Inhoudsopgave:

Hightech Stijl In Interieurdesign
Hightech Stijl In Interieurdesign

Video: Hightech Stijl In Interieurdesign

Video: Hightech Stijl In Interieurdesign
Video: Удивительный дизайн дома с умной мебелью | СМОТРИ ! 2024, Maart
Anonim

Hightech-stijl is een van de meest modieuze en populaire trends in interieurontwerp. Het belangrijkste idee van deze stijl is de artistieke interpretatie van geavanceerde technologie. Het is ideaal voor een modern persoon - energiek, doelgericht, pragmatisch, die modetrends volgt.

Hightech stijl in interieurdesign
Hightech stijl in interieurdesign

Ultramoderne hi-tech stijl

De relatief jonge hightech ontwerpstijl is origineel, uniek en bovendien ultramodern, aangezien nog niemand iets vooruitstrevenders heeft uitgevonden. Deze stijl geeft een gevoel van ruimte en licht aan het interieur van de kamer. Hi-tech geeft je de mogelijkheid om te fantaseren over de combinatie van materialen als metaal, glas en kunststof.

Hi-Tech is vanuit het Engels vertaald als "high-tech".

Hightech stijl is:

- minimalisme in ontwerp;

- duidelijkheid van lijnen en schoonheid van vormen;

- maximaal licht en minimale kleur;

- ergonomie, functionaliteit en bruikbaarheid;

- gebruik van de modernste technologieën.

Duidelijkheid van lijnen, schoonheid van vormen, zonering van ruimte

Gebruik een hightech-stijl in het interieurontwerp en vergeet de ruimtelijke zonering niet, inclusief wanddecoratie. Woonkamer, studeerkamer, speelkamer, recreatieruimte, eetkamer, hal - alles moet doordacht en functioneel zijn. Schuifdeuren, evenals mobiele scheidingswanden, die veel worden gebruikt in hi-tech stijl, zullen het mogelijk maken om de zones te markeren.

Er zijn geen speciale beperkingen bij de selectie van materialen voor muren. Het is toegestaan om zowel gewone verf of gips te gebruiken, als vloeibare coatings, reliëf of glad behang, fragmenten van metselwerk. De muren zijn ofwel helemaal niet versierd, of ze zijn op een uiterst laconieke manier versierd - bijvoorbeeld zwart-witfoto's of schilderijen met abstracties in een metalen frame.

Tegels, beton, zelfnivellerende coating zijn geschikt voor de vloer. In woongebouwen zijn houten vloeren ook acceptabel - laminaat of parket. Er moet echter een belangrijke voorwaarde in acht worden genomen: de textuur van het hout moet praktisch onzichtbaar zijn. Maar het gebruik van hightech tapijten wordt niet aangemoedigd.

Als de muren en vloeren in deze stijl nogal eentonig en strak zijn, dan is het plafond een ruimte voor je verbeelding en experimenten. Armstrong systeemplafond is een goede oplossing. Het ontwerp verbergt geen fittingen, metalen oppervlakken, chromen buizen en bouten. Het plafond van de woonkamer of slaapkamer kan worden versierd in de vorm van een sterrenhemel en versierd met sterbollen.

Glanzende spanplafonds, waarin de overloop van licht effectief wordt gereflecteerd, zullen kleine ruimtes visueel vergroten. Ruime kamers zullen worden ingericht met verfijnde hangende structuren met chromen en glazen elementen, evenals verlichting op meerdere niveaus.

Maximaal licht en minimale kleur

De hi-tech stijl in interieurontwerp verschilt niet in een grote verscheidenheid aan kleuren. De dominante kleuren zijn wit, grijs of zwart. Daarnaast kunt u neutrale tinten gebruiken: melkachtig, metallic grijs, beige, crème, koffie, zand, enz. Er mogen geen bonte ornamenten of bloemmotieven zijn, alleen effen kleuren zijn toegestaan.

Zorg ervoor dat u in het interieur het "bright spot" -effect toepast - rijke blauwe, gele, rode, groene of oranje tinten. Het kunnen lichte meubels zijn, of een fragment van de vloer, het plafond of de muur. Het belangrijkste is om het niet te overdrijven met heldere accenten. Het is wenselijk dat zo'n "spot" in één exemplaar is.

Het gebrek aan kleuren in het interieurontwerp wordt gecompenseerd door het kleurenspel op chroom- en glasoppervlakken. Licht is het belangrijkste onderdeel van hi-tech stijl. Diverse soorten extra verlichting, meerlaagse verlichting, lampen op beugels, stands, gemonteerd in wanden, meubelen, plafond, vloer…

Ook in hightech interieurdesign worden spiegels veel gebruikt. Ze reflecteren licht, verstrooien het en vergroten visueel de ruimte van de kamer. Spiegels kunnen worden gebruikt om niet alleen muren, maar ook het plafond te versieren.

Functioneel meubilair en minimale inrichting

Meubels voor hi-tech interieurontwerp moeten modern, laconiek en zo functioneel mogelijk zijn, en ook een duidelijke geometrische vorm hebben. De oppervlakken moeten glad en gelijkmatig zijn, en zilveren, metalen of glanzende elementen en fittingen zullen de rol van decoratie spelen.

Dekens, kussens, tafelkleden, bloemen - dit alles is niet welkom in hightech interieurdecoratie.

De beste decoratie voor hi-tech stijl is moderne technologie. Keukenapparatuur, werkruimte met computer, stijlvol thuisbioscoop, organisch en natuurlijk passen in het ontwerp. Een elektrische open haard of een aquarium met exotische bewoners zullen ook helpen om het hightech interieur te versieren.

Voor sommigen zal zo'n ontwerp misschien overdreven ingetogen lijken en doen denken aan een kantoor, maar dit is precies de hightech-stijl: functionaliteit, eenvoud en geen franje.

Aanbevolen: