Hoe Aluminium Kookgerei Schoon Te Maken?

Inhoudsopgave:

Hoe Aluminium Kookgerei Schoon Te Maken?
Hoe Aluminium Kookgerei Schoon Te Maken?

Video: Hoe Aluminium Kookgerei Schoon Te Maken?

Video: Hoe Aluminium Kookgerei Schoon Te Maken?
Video: Aangebrande pannen schoonmaken 2024, Maart
Anonim

Aluminium kookgerei wordt heel vaak gebruikt in het dagelijks leven. Het is lichtgewicht, praktisch, duurzaam, heeft de neiging om zeer snel op te warmen en is perfect voor het koken van melk zonder dat het aanbrandt. Om de vorming van een film te voorkomen die schadelijk is voor de gezondheid en het uiterlijk van het aluminiumproduct bederft, moeten dergelijke gerechten periodiek worden schoongemaakt.

Hoe aluminium kookgerei schoon te maken?
Hoe aluminium kookgerei schoon te maken?

Het is nodig

  • - een emmer water;
  • - kantoorsilicaatlijm, 80 g;
  • - natronloog, 100 g;
  • - bakpoeder, 100 gram.

instructies:

Stap 1

Vul een emmer water. Los silicaatlijm onder roeren op in water. Verwarm de resulterende oplossing tot kamertemperatuur.

Stap 2

Voeg natriumcarbonaat toe aan verwarmd water, roer het in water. Bedek de emmer met een deksel en breng de resulterende oplossing aan de kook. Wees voorzichtig bij het werken met natriumcarbonaat - contact met de huid kan brandwonden veroorzaken, als het in contact komt met een geconcentreerde stof, was het getroffen gebied dan met een zwakke oplossing van azijnzuur of onder stromend water.

Stap 3

Als het water kookt, doe je de borden schoongemaakt van voedselresten in een emmer en kook je ze 20-30 minuten.

Stap 4

Haal de emmer met oplossing van het vuur en laat afkoelen met het keukengerei. Als het water is afgekoeld, verwijdert u de borden en spoelt u ze grondig af onder stromend warm water.

Stap 5

Meng zuiveringszout met wat koud water. Breng de resulterende pap aan op het oppervlak van de vaat en wrijf het een tijdje in met een doek van dicht materiaal of een harde spons. Spoel het mengsel af met warm water en wasmiddel en droog de aluminium schaal.

Aanbevolen: