De Matras Reinigen Van Vlekken

De Matras Reinigen Van Vlekken
De Matras Reinigen Van Vlekken

Video: De Matras Reinigen Van Vlekken

Video: De Matras Reinigen Van Vlekken
Video: Makkelijk en Effectief Zelf je Matras Reinigen 2024, Maart
Anonim

De matras is een ideale habitat voor micro-organismen die zich voeden met menselijke huiddeeltjes, dus deze moet regelmatig worden schoongemaakt. Soms verschijnen er om verschillende redenen vlekken. Je kunt ze thuis verwijderen met huishoudelijke chemicaliën.

De matras reinigen van vlekken
De matras reinigen van vlekken

De methoden voor het verwijderen van vlekken zijn afhankelijk van het type vlek. Om het proces efficiënter te maken, verwijdert u eerst het stof van de matras. Om dit te doen, dek je het af met een vochtig laken en klop je het er vervolgens uit, in dat geval blijft het stof op het laken achter. De meeste van de verschillende organische vlekken (bijv. urine, braaksel) op de matras kunnen eenvoudig worden verwijderd met citroensap of citroenzuur. Om dit te doen, verdun het product met koud water in een verhouding van 1: 1, bevochtig een schone doek met de oplossing en veeg de vlek af. Na het verwijderen kan er een bruine plek tussen de droge en vochtige matrasstof achterblijven. Het kan gemakkelijk worden verwijderd met waspoeder. De citroenzuuroplossing helpt ook om sapvlekken te verwijderen.

Gebruik voor het reinigen wit waspoeder zonder onzuiverheden, anders kan het matras op deze plek verkleuren.

Maak een speciale reinigingspasta om bloedvlekken te verwijderen. Verplicht:

- maïszetmeel - 50 g;

- zout - 0,5 el;

- waterstofperoxide - 25 ml.

Meng de aangegeven ingrediënten. De consistentie van het mengsel moet op tandpasta lijken. Breng de pasta met een lepel aan op de vlek en laat drogen. Verwijder vervolgens het product en stofzuig het gebied. Indien nodig kan de pasta meerdere keren op de vlek worden aangebracht totdat deze verdwijnt.

Als de bloedvlek aanhoudt, probeer dan de volgende methode om deze te verwijderen. Bevochtig het vuile gebied met een beetje koud water. Strooi vervolgens zout op de vlek en laat deze 2 uur drogen. Schraap het zout eraf. Dep de vlek met een wattenstaafje gedrenkt in waterstofperoxide, en het product zal beginnen te schuimen. Wanneer de reactie stopt, veegt u het gebied af met een schone doek. Als er nog steeds een bloedvlek achterblijft, meng dan 0,5 el. ammoniak met 50 ml water, bevochtig een wattenstaafje en veeg de vlek af. Dep het gebied vervolgens voorzichtig af met een droog wattenstaafje, zodat er geen vloeistof achterblijft.

Om verse rode wijnvlekken van de matras te verwijderen, brengt u er keukenzout op aan, laat u het een tijdje staan en veegt u het gebied vervolgens af met een vochtige doek. Om lippenstiftvlekken te verwijderen, plaatst u vloeipapier op het bevlekte gebied en wrijft u met een wattenstaafje gedrenkt in alcohol. Verwijder vervolgens het papier en maak de matras schoon met een vochtige doek en een beetje waspoeder.

Verwijder vetvlekken als volgt van de matras. Behandel ze met zout en veeg ze na een tijdje af met alcohol en laat ze drogen. Veeg vlekken van de grond, vuil met een oplossing van water en azijn in een verhouding van 1: 1. Behandel schimmelvlekken met bleekmiddel en laat de matras vervolgens 1 tot 2 dagen in de zon drogen.

Sporen van hechtpleister of kauwgom kunt u als volgt verwijderen. Plaats ijs op het vuile gebied of kauwgom en laat het een tijdje zitten. Verwijder plakresten met een bot mes. Bedek de vlek vervolgens met absorberend papier en veeg af met een wattenstaafje gedrenkt in alcohol. Het reinigen van een kindermatras moet zeer zorgvuldig gebeuren. Gebruik hiervoor babywaspoeder. Bestrooi de matras en veeg hem af met een droge spons. Verwijder het resterende poeder met een stofzuiger, droog de matras in de zon.

Om veelvuldig chemisch reinigen van de kindermatras te voorkomen, is het aan te raden om een waterdichte hoes om te doen.

De matras absorbeert perfect verschillende onaangename geuren. Om ze kwijt te raken, bestrooi je het met zuiveringszout en laat je het een dag staan. Stofzuig het matras vervolgens grondig.

Aanbevolen: